• BIST 9079.97
  • Altın 2322.937
  • Dolar 32.3951
  • Euro 34.9128
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

THY, bu yıl 9,7 milyar dolar ciro hedefliyor

THY, bu yıl 9,7 milyar dolar ciro hedefliyor
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, bu yıl 30 bin çalışanlarıyla birlikte 9,7 milyar dolar ciro hedeflediklerini, bunun yaklaşık 7 milyar dolarının yurt dışından geleceğini ifade etti.

 

İhracat birincisi olduklarını hatırlatan Kotil, birinciliklerinin devam edeceğini belirtti.Türk Hava Yolları uçuş akademisi yeni mezunlarını verdi. Bugün 18 aylık eğitimlerini tamamlayan akademi ve FITA öğrencisi 85 öğrenci mezun oldu. Akademide yetişen pilot sayısının 176 olduğu ifade edildi. Genç pilotlar ve eğitmenleri Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nde hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Fotoğraf çekimine katılan Temel Kotil, genç pilotlarla sohbet etti, tavsiyelerde bulundu. Gecen cuma günü 117 uçak siparişi verdiklerini söyleyen Temel Kotil, uçakları almanın işin birinci, onları uçuracak olan pilotları hazırlamanın da ikinci kısmı olduğunu ifade etti. En kısa zamanda 3 ay sonra da genç pilotların kokpitte yerlerini alacağını ifade eden Kotil, mezun olanlara emniyetli uçuşlar dilediğini söyledi.
 
THY’de 30 bin çalışanın bu yıl 9.7 milyar dolar ciro üreteceğini belirten Kotil, “Yaklaşık 7 milyar dolar yurt dışından para getirecekler. Bu arkadaşlar uçakları uçurduğu için hep beraber ülkemize 7 milyar dolar para getirecek. Biz geçen yıl ihracat birincisiydik. Bu arkadaşların çalışmasıyla birincilik devam edecek. Hepsine emniyetli uçuş diliyorum.” diye konuştu.
 
Her geçen gün büyüdüklerini vurgulayan Kotil sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu büyümemizden dolayı bu yıl sefer sayımız yüzde 22 arttı, sefer sayısı pilot ihtiyacını direk gösteriyor. Bu kadar büyüdüğü için biz sürekli eleman yetiştiriyoruz. Türkiye’de genç arkadaşlarımız var hem kendi okumuzdan hem de çeşitli okullara gönderiyoruz. Kaptan açığımız sürekli devam eder. Arkadaşların kaptan olması için 6 yıla ihtiyaç var. Bizim kaptan ihtiyacımız var. Türkiye’de her kadroyu kullanıyoruz. Boş geçen pilot yok.”
 
Eğitimini Amerika’da yapan Tila Haberdar, pilot olmanın çok keyifli olduğunu, tüm bayanlara tavsiye ettiğini söyledi. Yukarıda çok özgür olduklarını ifade eden Haberdar, “Ben bunu meslek olarak görmüyorum. Her gün istediğimi şeyi yapıyorum. Her gün keyifle geliyoruz. Türk hava yolları ailesine katıldığımız için çok mutluyum.” ifadesini kullandı.
 
PTT’de memurken istifa ederek pilot olan Buket Özkan ise farklı bir meslek grubundan geldiklerine ve THY ailesine katıldıklarını söyledi. Amerika’da çok iyi eğitim aldıklarını kaydeden Özkan, buradaki eğitimlerinin ardından pilot olacaklarını dile getirdi.
 
Babası da pilot olan Aslıhan Yılmaz ise Türk bayrağını taşıyan THY’de olduğu için gurur duyduğunu söyledi. Erkeklerin fazla olduğu meslekte çalıştıklarını kaydeden Yılmaz, önemli olanın havacılığa gönül vermek olduğunu sözlerine ekledi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim