• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

THY büyüdükçe belden aşağı vurma arttı

THY büyüdükçe belden aşağı vurma arttı
THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, şirket büyüdükçe rakiplerin belden aşağı vurmalarının arttığını belirterek 'Doğu açık, Batı perde arkasından çalışıyor' dedi.

THY büyüdükçe rakipler belden aşağı vuruyor

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, şirket büyüdükçe rakiplerin belden aşağı vurmalarının arttığını belirterek 'Doğu açık, Batı perde arkasından çalışıyor' dedi.

Hamdi Topçu, büyümesi rakiplerince dikkat ve tedirginlikle izlenen Türk Havayolları'nın yönetim kurulu başkanı. Uçak şirketlerinin birer ikişer battığı ya da hükümetlerin özelleştirerek kurtarmaya çalıştığı son birkaç yılda uçak filosuna her gün yenilerini katarak Batı ve Doğu'daki tüm rakiplerinin korkulu rüyası haline geldi. Topçu'yla 135'inci dış hattın açıldığı Kuzey Irak'ın Erbil'den dönüşte konuşma fırsatımız oldu. İşte THY'deki son gelişmeler:

Kıbrıs Türk Havayolları (KTHY) ile başlayayım. Ocakta KTHY tasfiyesi ve Kuzey Kıbrıs Havayolları adıyla yeni şirketin kurulacağı açıklandı . Çalışanlarının işe alınması sıkıntı oluyor sanırım?

Şirket kuruluşunda birkaç pürüz kaldı ve bir-iki hafta içinde halledilir. Önceki şirketin personelinin alımına yönelik olarak hiçbir garanti verilmedi. Kabin ve kokpit olmak üzere 220 personel olacak. Açılan sınava 380 personel girdi ve THY'nin örgüt şemasına uyanları yeni sözleşmelerle işe alacağız.

Uçak alımları nedeniyle 10 milyar dolarlık taahhüdünüz olduğu için soruyorum.THY rakiplerin alanına girdikçe bel altından vurmalar artıyor mu?

Haklısınız. Şirket büyüdükçe düşman da artıyor. Pazardan pay aldığımızda hedef oluyoruz. Mesela yer hizmetlerine zam yapıyorlar veya "rekabeti engelliyorlar" diyerek şikayet ediyorlar. Biz oyunu kuralına göre oynuyoruz. Büyüdükçe belden aşağı vurma tehdidi ve riskler artıyor. 10 milyar dolarlık sipariş var ancak bizim bu bilançoda altından kalkamayacağımız hiçbir risk yok. Bel altından vuranlar hem Batı hem de Doğu'dan... Fark doğudakiler açık açık, Batıdakiler perde arkasından yapıyor.

Shaktar'dan vazgeçebiliriz

Manchester, Barcelona, Kobe Bryant gibi önemli spor ikonlarıyla anlaşmalar imzalandı. Sıradaki Shaktar Donestk'ti. Yeni isim var mı?

Yeni biri ya da takım şimdilik yok. Ancak Shaktar ile ilgili ek istekleri olunca pürüz çıktı. Geçen hafta anlaşma imzalanacaktı ancak askıya aldık. Her an vazgeçebiliriz...

İmtiyazı hiç kullanmadık ki

Son torba yasada kamunun imtiyazlı hisseleri bulunan şirketlerdeki imtiyazlarının 6 ay içinde kaldırılacağına yönelik düzenleme vardı. Sizde de imtiyazlı hisseler var. Hisseyi nasıl etkiler?

Etkilemez. Çünkü biz yönetimde olduğumuz bu kadar yıl içinde bir kez bile imtiyaz hakkımızı kullanmadık.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim