• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

THY, çıkan haberlere tepki gösterdi

THY, çıkan haberlere tepki gösterdi
Türk Hava Yolları üst yöneticileri Hamdi Topçu ve Temel Kotil, 'THY pilotlarının İngilizceleri kötü' şeklinde Danimarka gazetesi Politiken'de çıkan habere 'maksatlı' diyerek tepki gösterdi.
Topçu, "Standartlarımıza uymayan pilotlar bizi karalama yolunu seçti" derken Kotil, "Rekabette bu tip metotlar hiç hoşumuza gitmez" dedi.
 
Yönetim Kurulu Hamdi Topçu ile Genel Müdür Temel Kotil, filoya ilk kez katılan Boeing 737-900 ER tipi iki uçağın tanıtımını Atatürk Havalimanı'nda yaptı. Program sonunda THY yöneticilerine, Danimarka basınına konuşan 13 yabancı pilotun, THY hakkındaki
 
"Eğitimleri yetersiz, kurallara uymuyorlar ve İngilizceleri kötü" şeklindeki sözleri soruldu.
 
Haberi maksatlı olarak değerlendiren Topçu, "Standartlarımıza uygun olmayan, almadığımız bu pilot arkadaşlar maalesef THY'yi karalama yolunu seçmişlerdir. Üzüntü verici bir açıklama. THY şu anda tüm uluslararası uçuşlarını gerçekleştirebilecek yetkinliğe sahip pilotlardan oluşuyor. Bunların hepsi testlerden geçiriliyoruz. Bize birçok yabancı pilot başvurusu oluyor. Şu an 278 yabancı pilotumuz var. Bunların alımında çok sıkı test uyguluyoruz. Birçoğu bu testi geçemiyor. THY'de de çalışmayı da beceremeyen bu arkadaşların birileri tarafından haksız rekabet için kullanıldığını düşünüyoruz. THY, Avrupa'nın seviyesinde birçok noktada da üzerinde. Şu anda Avrupa'daki havayollarında uçmasına rağmen bizim pilot sistemimizde eleniyor. Yabancı dil sorunu pilotlarımızda yok." izahını yaptı.
 
Temel Kotil de, haberde imzası olan gazeteciye durumu izah eden raporlar göndermelerine rağmen bunların hiçbirini göz önünü almadan yanlı yayın yapıldığını söyledi. Kotil, "Rekabette biz daha başka metotlar bekleriz. Bu tip metotlar hiç hoşumuza gitmez. Biz kendi işimize bakarız. Bizim pilotlarımız iyidir." diye konuştu.
 
THY 179 UÇAĞA ULAŞTI
 
THY, Boeing 737 ailesinde 'Amasya' ve 'Denizli' adlarını verdiği 900ER tipi ilk iki uçağını filosuna dahil etti. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, uzun yol konseptine uygun olarak dizayn edilen yeni uçaklarla Afrika ve Asya gibi orta menzilli noktalara uçuş gerçekleştireceklerini söyledi. Hiçbir masraftan kaçınmadıklarını belirten Topçu, " Uçak içi rahatlığı ön plana alınarak 150 kişilik olarak dizayn edildi. İlk etapta Nijerya Logas hattında kullanacağız. Dar gövdeli daha rekabetçi bir uçak tipi filomuza girdi. Bunları Hindistan'ın bazı şehirlerinde kullanacağız. Genel müdürlüğümüzün planlamasını yaptığı bütün hatlarda hizmet verecek." dedi.
 
Temel Kotil ise, filonun şu anda 179 uçağa ulaştığını belirterek, "Yeni uçaklarımız yolcuya büyük uçak havası veriyor. Koltukları çok rahat. Menzil olarak Afrika'nın ortalarına kadar inebiliyor. İkisi şimdi geldi. 8 tanesi de gelecek senenin başında gelecek." açıklamasını yaptı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim