• BIST 9524.59
  • Altın 2489.506
  • Dolar 32.5116
  • Euro 34.7321
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

THY, Dammam'a ilk seferini gerçekleştirdi

THY, Dammam'a ilk seferini gerçekleştirdi
THY Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul ile Suudi Arabistan'ın Dammam kenti arasında seferlerin başlamasının ardından THY'nin hedeflerini anlattı.

THY hedeflerini anlattı

THY Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul ile Suudi Arabistan'ın Dammam kenti arasında seferlerin başlamasının ardından THY'nin hedeflerini anlattı.

İstanbul'dan dün kalkan THY uçağıyla Dammam'a gelen Temel Kotil, Uluslararası Fahd Havalimanında düzenlenen törende "İstanbul, Avrupa ile Ortadoğu arasında bir köprü. Bu köprüde 14 milyar dolarlık bir para var, bu paranın peşindeyiz" dedi. 
 
Ortadoğu'da oluşan havacılık pazarındaki gelişmeleri de değerlendiren Temel Kotil, "Yeniden Ortadoğu'da uçuş noktası başlatacağız. Şu anda Ortadoğu'da 14 milyar dolar para oluşmuş durumda. Avrupa'dan Ortadoğu'ya yolculuk eden hava yolcularının cirosu 14 milyar dolar. Hepsini istemiyoruz, ama büyük bir bölümü inşallah bizim olacak" diye konuştu. 
 
-"Avrupa ile Ortadoğu arasında köprü olmak istiyoruz" 
 
Kotil, THY'nin hedeflerini anlatırken, esas amaçlarının Avrupa ile Ortadoğu arasında köprü rolü gören İstanbul hava trafiğini daha da arttırmak olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Dammam'da şunu gördük; etrafı çok büyük bir şehir. Uluslararası çok büyük firmalar var. Haftada üç ile başlayan seferlerimiz çok yakında günlüğe çıkacak. Bu seferin şu önemi var; 2006 yılında çok sayıda sefer başlatmıştık. Dünyanın değişik yerlerine 24 yurt dışı uçuşumuz vardı. Ortadoğu seferlerini başlatarak Avrupa'yı Ortadoğu'ya bağladık. 2006'dan sonra sefer yapamamıştık Dammam'a. O günden bu yana yüzde 20 büyüyerek geliyoruz ve güzel paralar kazandık. Bu, Dammam'a 2006'dan sonra ilk seferimiz oldu. Avrupa ile Ortadoğu arasında köprü olmak istiyoruz." 

Törende, Uluslararası Fahd Havalimanı Genel Müdürü Khalid Khalil Almzel ve diğer yetkililerle bir araya gelen Kotil, THY'nin her geçen gün dünya çapında büyüyen bir havayolu şirketi olduğuna dikkati çekerek, Suudi Arabistan'ın önemine değindi.
 
Almzel de THY gibi dünya çapında bir havayolu şirketinin Dammam'a seferlerini yeniden başlatmasının önemli olduğunu belirtti ve bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Almzel, bu seferlerle iki ülke arasındaki ekonomik, kültürel ve siyasi ilişkilerin daha da gelişeceğine işaret etti. 

Kotil, törenden sonra beraberindeki heyetle Dammam Emiri Muhammed Bin Fahad Bin Abdulaziz El Suud'u ziyaret etti.
 
Dammam, THY'nin Cidde, Riyad ve Medine'den sonra Suudi Arabistan'da dördüncü uçuş noktası. İstanbul'dan Dammam'a pazartesi, perşembe ve cumartesi, Dammam'dan İstanbul'a ise salı, cuma, pazar günleri sefer yapılacak. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim