• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

THY, erkek kabin memuru alımı yapacak

THY, erkek kabin memuru alımı yapacak
Türk Hava Yolları uzun bir aradan sonra erkek kabin memuru alımlarına yeniden başladığını duyurdu. Peki, Türk Hava Yolları tarafından aranan özellikler neler?

THY'DEN SÜRPRİZ KARAR

Türk Hava Yolları uzun bir aradan sonra erkek kabin memuru alımlarına yeniden başladığını duyurdu. Peki, Türk Hava Yolları tarafından aranan özellikler neler?

İŞTE TÜRK HAVA YOLLARI TARAFINDAN YAPILAN O DUYURU:

Ön Koşullar

*T.C. uyruklu olmak.
*En az lise veya dengi okul mezunu olmak. (Yurtdışında eğitim görmüş adaylar için denklik belgesi ibraz edilmesi zorunludur.)
*İyi derecede İngilizce bilmek.
*THY A.O.’nın öngördüğü ilde ikamet etmeyi kabul etmek. (İstanbul veya Ankara)
*01.01.1984 ile 31.12.1990 tarihleri arası doğumlu olmak.
*Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak. (Taksirli trafik suçları hariç)
*Askerlik hizmetini tamamlamış veya en az 2 yıl tecil ettirmiş olmak.
*İngilizce bilmek koşuluna ek olarak Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca, Farsça, Flemenkçe, Fransızca, Gürcüce, Hintçe, Hollandaca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Rumence, Ukraynaca, Portekizce, Rusça, Sırpça, Yunanca dillerinden birini iyi derecede bilmek tercih nedenidir.

NOT: BAYAN adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Sağlık ve Fiziki Koşullar

*170-190 cm.arası boya sahip olmak.
*Boy ve kilo arasında uygun farklılıkta olmak. (Ölçümler THY tarafından veya THY’nın belirleyeceği kurum/kuruluşlarca yapılacaktır.)
*Sağlık durumu uçuşa müsait olmak. (THY’nin yönlendireceği sağlık kurumlarından sağlık durumunun uçuşa uygun olduğuna dair rapor almak.)
*Daha önce THY A.O. veya diğer havacılık kuruluşlarındaki uçuş görevlerinden disiplinsizlik, sicil yetersizliği veya sağlık nedeniyle ayrılmamış olmak.
*Adayların Türk Hava Yolları kabin memuru üniformasını giydiklerinde vücutlarının görünen yerlerinde dövme, piercing vb. olmaması gerekmektedir.

Başvuru Şekli ve İzlenecek Yol

Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, ilana internet üzerinden başvurmaları gerekmektedir. İnternet başvurusu dışında herhangi bir şekilde başvuru kabul edilmeyecektir.

*Adaylara, başvurularını eksiksiz olarak tamamlayıp onayladıktan sonra sistem tarafından aday numarası ve şifre verilecektir. Adayların, alım süreci boyunca katılacakları tüm aşamalara ait bilgi ve sonuçları bu aday numarası ve şifre ile veya TC Kimlik Numaraları ile takip etmeleri gerekecektir. Bu nedenle söz konusu aday numarası ve şifrenin özenle korunması gerekmektedir.
*Adayların başvurularını tamamlayabilmeleri için rezervasyon yaptırmaları gerekmektedir.
*Başvuruda bulunan ve gerekli şartları taşıyan adayların, rezervasyon yaptırıp, belirtilecek yere, rezervasyon yaptırdıkları tarihte;
*Nüfus cüzdanı aslı (TC Kimlik Numarası yazılı olmalıdır),
*En az lise veya dengi okula ait diploma aslı veya noter onaylı sureti (eğitimini yurtdışında tamamlayan adaylar için denklik belgesinin aslı veya noter onaylı sureti)
*Askerlik durum belgesi. (Askerlik şubesinden alınması gerekmektedir.)
ile şahsen gelmeleri gerekmektedir.
*İlan, yeterli sayıda başvuru alınana kadar yayında kalacaktır.
*Daha önce herhangi bir şekilde yapılmış tüm başvurular geçersizdir.

ÖNEMLİ NOT:

Başvuruda bulunan tüm adayların rezervasyon yaptırdıkları günlerde süreçlere katılması gerekmektedir. Başvuruda bulunan ve süreçlere katılmayan adayların 2011 yılı sonuna kadar THY A.O.’ya yapacağı diğer Kabin Memuru başvuruları kabul edilmeyecektir.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim