• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

THY, Eskişehir İstanbul seferlerini iptal etti

THY, Eskişehir İstanbul seferlerini iptal etti
Türk Hava Yolları Eskişehir-İstanbul seferlerini durdurdu. Seferlerin iptal gerekçesi ile iptale gelen tepkiler şu şekilde...

THY, Eskişehir İstanbul seferlerini iptal etti

Türk Hava Yolları Eskişehir-İstanbul seferlerini durdurdu. Seferlerin iptal gerekçesi ile iptale gelen tepkiler şu şekilde...

Eskişehir Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Onur Sürmeli, Türk Hava Yolları'nın (THY) Eskişehir-İstanbul seferlerinin, yolcu sayısının yetersiz olması nedeniyle dünden itibaren karşılıklı olarak durdurulduğunu bildirdi.

Sürmeli, yazılı açıklamasında, THY'nin, Eskişehir-İstanbul seferlerini dün itibariyle durdurduğunu belirterek, seferlerin iptal gerekçesi olarak yolcu sayısının yetersiz olmasının gösterildiğini belirtti.

THY yetkililerinin konuyla ilgili olarak seferlere destek amacıyla Eskişehirli iş adamları ve sanayicilerle görüştüklerini, ancak gerekli desteği göremediklerini ifade ettiklerini bildiren Sürmeli, şunları ifade etti:

''Kamuoyu tarafından bilinmelidir ki, iptal gerekçesi olarak öne sürülen yolcu sayısının düşük olmasının asıl nedeni gün içinde karşılıklı seferlerin bulunmamasıdır.

Sabah saatlerinde İstanbul'a giden Eskişehirli vatandaşların aynı gün içinde Eskişehir'e havayoluyla dönme imkanının bulunmaması havayolu ulaşımının tercih edilmemesinde en önemli nedendir. ESİAD olarak sorunun çözümünü Eskişehir-İstanbul seferlerinin aynı gün içinde karşılıklı hale getirilerek yeniden başlamasında görüyoruz.

Eskişehir'in Türkiye'nin en önemli sanayi kentlerinden birisi olduğunun altını çizen Sürmeli, kentte alanında lider firmaların da içinde bulunduğu yerli, yabancı yüzlerce ticaret ve sanayi kuruluşunun faaliyet gösterdiğini ifade etti. Sürmeli, Eskişehir'le ilişkileri nedeniyle birçok iş adamı, sanayici ve yöneticinin kente gelip gittiğini, Bu nedenle havayolu ulaşımının öneminin bir kat daha arttığını vurguladı.

Sürmeli, ''Seferlerin gün içinde karşılıklı hale getirilmesi havayolu ulaşımını kullanılabilir hale getirerek yolcu sayısının artmasına önemli ölçüde katkı sağlayacaktır'' değerlendirmesinde bulundu.

ESO BAŞKANI ÖZAYDEMİR: ''ESKİŞEHİR'DE SEKTÖRLERİN BİRBİRİNİ GELİŞTİRMESİ ADINA UÇAK SEFERLERİNİN DEVAMI ÖNEMLİDİR''

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, THY'nin Eskişehir-İstanbul seferlerini dün karşılıklı olarak durdurmasına ilişkin, Eskişehir'de sektörlerin birbirini geliştirmesi adına uçak seferlerinin devamının önemli olduğunu bildirdi.

Özaydemir, yazılı açıklamasında, Eskişehir-İstanbul arasında çalışan THY seferlerinin iptal edilmesinin kent için iyi olmadığını belirtti.

Savaş Özaydemir, şunları ifade etti:

''İptalden önce hattın çalışması için akıllı tarife düzenlemesi yapılabilirdi. Yani sabah-akşam haftada 3 gün seferler karşılıklı olarak düzenlenebilirdi. Uçak seferlerinin karşılıklı olmaması yolcu sayısını da etkilemiştir. Bu giderilebilirdi.

Ayrıca, ülkemiz havacılığının önemli merkezlerinden biri olan Eskişehir'de sektörlerin birbirini geliştirmesi adına uçak seferlerinin devamı önemlidir. Dileriz kısa sürede düzenlemeler yapılarak seferler yeniden başlar.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim