• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

THY, Gatwick'e ilk uçuşunu gerçekleştirdi

THY, Gatwick'e ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul'dan İngiltere'nin başkenti Londra'daki Gatwick Havaalanına açtığı yeni hattın ilk uçuşu bugün gerçekleştirildi.

THY'den Gatwick'e ilk uçuş gerçekleşti

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul'dan İngiltere'nin başkenti Londra'daki Gatwick Havaalanına açtığı yeni hattın ilk uçuşu bugün gerçekleştirildi.

Alaçatı isimli Airbus 321 tipi yolcu uçağı, Gatwick Havaalanına inmesinin ardından itfaiye araçlarının karşılıklı su püskürtmesiyle oluşan "su takı" ile karşılandı. 195 kişilik uçak aprona yanaşırken, pilot kabininden Türk ve İngiliz bayrakları sallandı. Londra'dan İstanbul'a gidecek yolculara ise THY gişelerinde çeşitli hediyeler takdim edildi.

Gatwick Havaalanına düzenlenen ilk sefer nedeniyle düzenlenen törene, Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok, THY Pazarlama ve Satış Başkanı Sezgin Sağlam, THY Londra Müdürü Necdet Şark, Gatwick Havaalanı Ticari İşler Müdürü Guy Stephenson, THY Manchester Müdürü Cengiz Türksoy ve THY İngiltere Halkla İlişkiler Danışmanı Füsun İlkay'ın yanı sıra bir dönem Manchester United forması giyen Denis Irwin ve Bryan Robson da katıldı.

Üzerinde THY logosu bulunan uçak şeklindeki pastanın kesildiği törende, THY Pazarlama ve Satış Başkanı Sağlam, havaalanı ticari işler müdürü Stephenson'a çini tabak ve THY uçak maketi hediye etti.

Törende konuşan Sağlam, Türk Hava Yolları'nın 2011 yılında "Avrupa'nın en iyi havayolu" seçildiğine dikkati çekerek, İngiltere'de Gatwick Havaalanı ile birlikte 5 havaalanından uçuş yaptıklarını söyledi.

Gatwick Havaalanına uçuşların başlamasıyla Londra'dan Türkiye'ye haftada 37 sefer düzenlediklerini belirten Sağlam, THY'nin tüm dünyada 190 uçuş noktasıyla sürekli büyüyen bir havayolu şirketi olduğunu kaydetti.

THY Londra Müdürü Nejdet Şark da İngiltere pazarında daha da büyümeyi hedeflediklerini belirterek, "Uçuşlarımızı giderek artıracağız. Bugün Gatwick'ten ilk uçuşumuzu İstanbul'a gerçekleştirdik. 2012 yılına yeni hat ve yeni hizmet politikalarıyla giriyoruz" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim