• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

THY Genel Müdürü Temel Kotil: Afrika yeni Çin olacak

THY Genel Müdürü Temel Kotil: Afrika yeni Çin olacak
THY Genel Müdürü Temel Kotil, Türk Hava Yolları'nın şimdiye kadar elde ettiği başarıyı ve gelecek planlarını Alman Der Spiegel dergisine anlattı.

Alman Der Spiegel dergisi ile röportaj yapan THY Genel Müdürü Temel Kotil, Türk Hava Yolları'nın bölgesel bir havayolu şirketiyken, küresel bir oyuncuya nasıl dönüştüğünü anlattı. 

THY'nin dünya genelinde 276 noktaya uçtuğunu ve bu alanda dünya birincisi olduğunu dile getiren 55 yaşındaki Kotil, hızlı büyümeye devam edeceklerini vurguladı. 

THY'nin bütün çalışanlarıyla çok çalışarak bugünlere geldiğini ifade eden Kotil, hayatının projesinin "Afrika" olduğunu söyledi.

"Afrika yeni Çin olacak" diyen Temel Kotil "Kara Kıta" hakkındaki görüşlerini şu cümlelerle dile getirdi: "Hayatımın projesi Afrika'dır. Afrika gelecek demek. Afrika yeni Çin olacak. Avrupa'nın hemen yanıbaşındaki cennet olacaktır. 1.2 milyar nüfusu ve Çin'den daha zengin yeraltı kaynaklarıyla herkes için büyük bir şans barındırıyor. Ama çoğu hala bu potansiyeli kavrayamadı. Angola'nın başkenti Luanda'yı biliyor musunuz? Dünyanın en iyi kahvesi burada yetişir. Ya da Somali'nin başkenti Mogadişu? Bütün bir yıl dünyanın en güzel mango ve karpuzu burada yetişir."

temel-kotil-hayalini-alman-der-spiegel-dergisine-anlatti,ohrsetu0y0w4f83lhoej7a.jpg

Afrika kıtasında hızla bir orta sınıf oluştuğunu dile getiren Kotil, THY'nin Somali'ye günlük uçuş gerçekleştiren tek uluslararası havayolu şirketi olduğunu hatırlattı. Bir Türk şirketin Somali'de çok güzel bir havalimanı inşa ettiğini ifade eden Kotil, gün geçtikçe daha çok işadamının bu ülkeye ya da diğer Afrika ülkelerine ziyaretler gerçekleştirdiğini söyledi.

"ÇİN, SUUDİ ARABİSTAN VE TÜRKİYE POTANSİYELİN FARKINDA" 

THY'nin para kazanmak istediğini, Somali benzeri ülkelerde büyük bir potansiyel gördüklerleri için buralara yatırım yapmaya çalıştığını vurgulayan Kotil, Türkiye ile birlikte Çin ve Suudi Arabistan'ın da Afrika kıtasındaki potansiyelin farkında olduğunu belirtti. 

Kotil Türk Hava Yolları'nın dünyada en fazla noktaya uçan hava şirketi olduğunu ancak kapasite ve kar oranlarına bakıldığında dünyada 13'üncü sırada yer aldığını belirterek, bunun değişmesi için çaba harcadıklarını dile getirdi.

"DUTY FREE ALIŞVERİŞE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Türk Hava Yolları'nın uçaklarında "Duty Free Alışverişe" izin vermeyeceğini de söyleyen Temel Kotil, "Biz misafirlerimizin rahat etmesini ve kendisine hizmet eden çalışanlarımızı, satış yapan insanlar olarak görmesini istemiyoruz. Kahve ya da içecek satarak da para kazanacağımıza inanmıyoruz. 2009'daki krizde biz yolcularımıza ikram ettiğimiz yiyecek ve içeceğin miktarını ve kalitesini arttırdık. Misafirlerimizin bizi böyle hatırlamasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim