• BIST 9079.97
  • Altın 2307.524
  • Dolar 32.3445
  • Euro 35.0629
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

THY, Hollanda'da pazar payını artırdı

THY, Hollanda'da pazar payını artırdı
Hollanda pazarında THY'nin yüzde 55'lik bir paya sahip olduğu, özellikle transit taşımacılığa önem vererek bu payı daha da artırmayı hedeflediği belirtildi.

THY, Hollanda'da pazar payını artırdı

Hollanda pazarında THY'nin yüzde 55'lik bir paya sahip olduğu, özellikle transit taşımacılığa önem vererek bu payı daha da artırmayı hedeflediği belirtildi.

Türk Hava Yolları (THY) Amsterdam Müdürü Metin Gözüaçık, Amsterdam'da düzenlediği basın toplantısında, yaklaşmakta olan yaz sezonuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gözüaçık, geçen yıl Hollanda'dan Türkiye'ye 350 bin dolayında yolcu taşıdıklarını ve 2011'de bunun en az yüzde 10 oranında artmasını beklediklerini ifade etti. Kargo taşımacılığı konusunda da Hollanda'da çok iyi bir konumda olduklarına işaret eden Gözüaçık, Maastricht Havaalanı'ndan haftada altı sefer düzenlediklerini anlattı.

Türkiye'nin coğrafi konumunun transit taşımacılığa son derece elverişli olduğunu ve THY'nin bu avantajı çok iyi kullanarak uzak bölgelere yönelik yeni hatlar açtığını hatırlatan Gözüaçık, şöyle konuştu:

''Transit taşıdığımız noktalar her sene artıyor ve yolcu sayımız da yükseliyor. THY genelde transit taşımacılığa çok önem veriyor. Çünkü Türkiye;nin coğrafi olarak bulunduğu yer transit taşımacılığa çok müsait bir yer. Dünyanın çeşitli noktalarına, bilhassa Afrika, Uzak Doğu, Çin, Bangladeş, Vietnam ve Hindistan en fazla transit yolcu taşıdığımız bölgeler arasında yer alıyor."

Gözüaçık, bir soru üzerine, Ortadoğu´da meydana gelen olaylardan sonra artan petrol fiyatlarının şu aşamada kendilerini olumsuz etkilemediğini kaydetti. Hollanda'nın ünlü futbol kulübü Ajax ile yaptıkları saha kenarı dijital reklam anlaşmasından son derece olumlu neticeler aldıklarını da hatırlatan THY Amsterdam Müdürü, anlaşmanın süresini uzatabileceklerini söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim