• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

THY hostesleri, Pekin'de ölümden döndü

THY hostesleri, Pekin'de ölümden döndü
THY Pekin personeli, kabin ekibinin kaldığı otelde çıkan yangında kaybolan iki arkadaşını canları pahasına kurtarmayı başardı.

THY hostesleri, ölümden döndü

THY Pekin personeli, kabin ekibinin kaldığı otelde çıkan yangında kaybolan iki arkadaşını canları pahasına kurtarmayı başardı.

THY Pekin Müdürü Veysel Taş ile THY Pekin Kargo şefi Erdal Köse, yangının çıktığı Traders Otel’de kayıp arkadaşlarını aradı. İtfaiyenin yangının çıktığı otelde artık kimsenin bulunmadığını açıklamasıyla birlikte tansiyon bir anda yükseldi. Çünkü otelde olduğundan emin olunan iki THY uçuş personeli vardı.

Taş ve Köse, hayatlarını tehlikeye atarak, ıslak havluyu yüzlerine sarıp ellerine aldıkları fenerlerle ‘’üst katlara çıkamazsınız’’ ikazlarına rağmen duman altındaki merdivenlerden yukarı çıkmaya başladı. Kısa süre sonra Türk uçuş ekibinin kaldığı 23 ve 24. katlara ulaşan Türk ekibi, dumandan dolayı gözün gözü görmediği katta arkadaşlarını aradı. Kattaki küçük bir odaya sığınan ve yaşam mücadelesi veren söz konusu iki kişi, Taş ve Köse’nin çağrılarına cevap verdi ve kurtarıldı.

Hemen hastaneye kaldırılan bu iki personelin ilk müdahaleleri yapıldı ve hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi. Kurtarılan iki kayıp THY personelinin yüz ifadeleri, hayata yeniden dönmenin mutluluğunu yansıtıyordu. Zira, Taş ve Köse yukarı çıkmasaydı, büyük ihtimalle 8. kattan itibaren etkili olan yoğun dumandan zehirlenip, hayatlarını kaybedeceklerdi.

Çıkan yangından etkilenen ve hayati tehlikeleri bulunmayan diğer iki bayan hostes Nur Erhan ve Ayşe Banu Durmuşlar ise müşahede altından tutuluyor. Bunlardan birinin bu gece, dumandan ciddi şekilde etkilenen diğerinin ise 3 gün sonra taburcu olması bekleniyor. Yangının sebebinin araştırılıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim