• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

THY içki yasağına 7 ülke daha ekledi

THY içki yasağına 7 ülke daha ekledi
Türk Hava Yolları'nın Suudi Arabistan ve İran'la sınırlı olan dış hatlardaki içki yasağı 7 ülke, 10 noktaya yayıldı.

 

THY, Mısır, Kuveyt, Pakistan, Irak, Somali, Senagal, ve Nijer'de 10 kente yaptığı uçuşlarda içki servisini kaldırdı.
 
THY'nin iç hatlarda 6 kent dışında tüm noktalarda içki servisini kaldırmasına yönelik tartışmalar bitmezken, içki yasağının önce dış hatlarda yayıldığı ortaya çıktı. THY yetkililerinden edinilen bilgiye göre Ocak ayından itibaren Pakistan'ın Karaçi ve İslamabad; Mısır'ın Kahire ve İskenderiye; Irak'ın Bağdat ve Erbil; Somali-Mogadişu; Senagal-Dakar ve Kuveyt seferlerinde içki servisi kaldırıldı. 15 Aralık'ta başlayan Nijer-Niamey seferleri ise 'içkisiz' başladı.  
 
THY'nin sözkonusu dış hat uçuşlarında içkiyi kaldırmasının hem Türk hem yabancı yolcuların tepkisine neden olurken; personelin 'resmi bir gerekçe' gösterilmemesi nedeniyle zor durumda kaldığı bildirildi. Öyle ki personelin kimi zaman 'içki yüklemesi yapılması unutulmuş' kimi zaman da 'sözkonusu ülke içki yüklenmesini istemedi' gibi gerekçelerle yolcuları yatıştırmaya çalıştığı öğrenildi. 
 
Örneğin Karaçi ve İslamabad seferlerindeki yasak için 'Pakistan devletinin bu yönde isteği oldu' gerekçesi sunulurken; bazı yolcuların, "Bu gerekçeler doğru değil. Emirates, Qatar ve Oman Air gibi havayolu şirketlerinin Pakistan'dan Umman, Dubai ve Doha seferlerinde içki servisi devam ediyor" itirazlarında bulundukları belirtildi. 
 
THY SESSİZ
 
Yaklaşık 1.5 aydır devam eden içki yasağının hangi gerekçelerle, hangi uçuşlarda uygulandığına dair ilgili THY yetkililerini aradık. Resmi bir yanıt almak istediğimizi vurgulamamız üzerine yetkili, "Gerekli bilgileri alıp, yarım saat içinde size döneceğiz" demesine karşın aradan geçen 24 saatte herhangi bir bilgi verilmedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim