• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

THY, ikramdan 20 milyon lira tasarruf

THY, ikramdan 20 milyon lira tasarruf
Avrupa'nın en büyük dördüncü havayolu şirketi Türk Hava Yolları (THY), ikram konusunda kaliteden taviz vermeden yeni düzenlemelerle yılda 20 milyon lira tasarruf sağlayacak.
THY, 'yüksek kalite, düşük maliyet' parolasıyla ikramda yeni tasarruf uygulaması başlattı. Şirket, 'ikramların uçaklara yüklenmesi, yurtdışı ihale şartlarının yenilenmesi ve içecek menüsünde' değişikliğe giderek giderleri düşürdü. 

THY İkram Başkanı Ahmet Doğan, kaliteden ödün vererek tasarrufu asla düşünmediklerini ifade ederek, servis ettikleri yiyecek, içecek ve diğer ürünlerden daha az tercih edilenleri belirlediklerini ve daha sonra da bu ürünlerde değişikliğe gittiklerini söyledi. Yemek maliyetlerinin yüzde 60'ını menü, yüzde 40'ını yer işletme hizmetinin oluşturduğunu belirten Doğan, "2007'den bu yana Cidde ve Okyanus ötesi uçuşlar hariç, ikramlar gidiş-dönüş yükleniyor. Gidiş-dönüş yükleme uygulaması ile iç hatlarda da yılda 3 milyon lira tasarruf sağlamayı planlıyoruz." dedi. 
 
Ahmet Doğan, tasarruf tedbirleri kapsamında yurtdışı ikram ihalelerinin yenilendiğini belirterek, yurtdışındaki 65 noktada ikram ihalelerini sonuçlandırdıklarını söyledi. Üç yıllık sözleşmelerde, ürünleri değiştirmeden sadece ihale şartlarının yenilenmesi ve etkin pazarlık sayesinde 12 milyon dolar tasarruf sağladıklarını dile getiren Doğan, iç hat uçuşlarında sunulan içecek menüsünün yolculara rahatsız vermeyecek şekilde aynı tür içeceğin farklı şekillerini azaltma yoluna giderek yıllık 5 milyon lira tasarruf sağlamayı planladıklarını bildirdi. 

Doğan, uluslararası uzun uçuşlarda yükleme miktarlarında değişikliğe giderek 1 milyon lira tasarruf sağladıklarını belirterek, "İkram yüklemeleri konusunda uluslararası kısa uçuşlarla bazı çalışmalar yapıyoruz. Buradan da 12 milyon TL tasarruf şansı öngörülüyor. Ancak bu tedbirlerden yolcuların rahatsız olmayacağından emin olmamız şart." diye konuştu. Ahmet Doğan, dünyada uygulanan sanayi tipi ürünlerin aksine ikramlarındaki tüm yiyeceklerin doğal olduğunu söyledi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim