THY, 'yüksek kalite, düşük maliyet' parolasıyla ikramda yeni tasarruf uygulaması başlattı. Şirket, 'ikramların uçaklara yüklenmesi, yurtdışı ihale şartlarının yenilenmesi ve içecek menüsünde' değişikliğe giderek giderleri düşürdü.
THY İkram Başkanı Ahmet Doğan, kaliteden ödün vererek tasarrufu asla düşünmediklerini ifade ederek, servis ettikleri yiyecek, içecek ve diğer ürünlerden daha az tercih edilenleri belirlediklerini ve daha sonra da bu ürünlerde değişikliğe gittiklerini söyledi. Yemek maliyetlerinin yüzde 60'ını menü, yüzde 40'ını yer işletme hizmetinin oluşturduğunu belirten Doğan, "2007'den bu yana Cidde ve Okyanus ötesi uçuşlar hariç, ikramlar gidiş-dönüş yükleniyor. Gidiş-dönüş yükleme uygulaması ile iç hatlarda da yılda 3 milyon lira tasarruf sağlamayı planlıyoruz." dedi.
THY İkram Başkanı Ahmet Doğan, kaliteden ödün vererek tasarrufu asla düşünmediklerini ifade ederek, servis ettikleri yiyecek, içecek ve diğer ürünlerden daha az tercih edilenleri belirlediklerini ve daha sonra da bu ürünlerde değişikliğe gittiklerini söyledi. Yemek maliyetlerinin yüzde 60'ını menü, yüzde 40'ını yer işletme hizmetinin oluşturduğunu belirten Doğan, "2007'den bu yana Cidde ve Okyanus ötesi uçuşlar hariç, ikramlar gidiş-dönüş yükleniyor. Gidiş-dönüş yükleme uygulaması ile iç hatlarda da yılda 3 milyon lira tasarruf sağlamayı planlıyoruz." dedi.
Ahmet Doğan, tasarruf tedbirleri kapsamında yurtdışı ikram ihalelerinin yenilendiğini belirterek, yurtdışındaki 65 noktada ikram ihalelerini sonuçlandırdıklarını söyledi. Üç yıllık sözleşmelerde, ürünleri değiştirmeden sadece ihale şartlarının yenilenmesi ve etkin pazarlık sayesinde 12 milyon dolar tasarruf sağladıklarını dile getiren Doğan, iç hat uçuşlarında sunulan içecek menüsünün yolculara rahatsız vermeyecek şekilde aynı tür içeceğin farklı şekillerini azaltma yoluna giderek yıllık 5 milyon lira tasarruf sağlamayı planladıklarını bildirdi.
Doğan, uluslararası uzun uçuşlarda yükleme miktarlarında değişikliğe giderek 1 milyon lira tasarruf sağladıklarını belirterek, "İkram yüklemeleri konusunda uluslararası kısa uçuşlarla bazı çalışmalar yapıyoruz. Buradan da 12 milyon TL tasarruf şansı öngörülüyor. Ancak bu tedbirlerden yolcuların rahatsız olmayacağından emin olmamız şart." diye konuştu. Ahmet Doğan, dünyada uygulanan sanayi tipi ürünlerin aksine ikramlarındaki tüm yiyeceklerin doğal olduğunu söyledi.
Doğan, uluslararası uzun uçuşlarda yükleme miktarlarında değişikliğe giderek 1 milyon lira tasarruf sağladıklarını belirterek, "İkram yüklemeleri konusunda uluslararası kısa uçuşlarla bazı çalışmalar yapıyoruz. Buradan da 12 milyon TL tasarruf şansı öngörülüyor. Ancak bu tedbirlerden yolcuların rahatsız olmayacağından emin olmamız şart." diye konuştu. Ahmet Doğan, dünyada uygulanan sanayi tipi ürünlerin aksine ikramlarındaki tüm yiyeceklerin doğal olduğunu söyledi.