• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

THY ile uçanlara buraya dikkat !

THY ile uçanlara  buraya dikkat !
THY, uçtukça kazandıran mil programını yeniledi. Yeni program uzun mesafeyi değil aldığınız biletin sınıfını baz alacak.

Türk Hava Yolları 4,5 milyon üyesini doğrudan ilgilendirecek bir karar vererek 1 Haziran 2014 itibariyle mil programını yeniledi. Özellikle sık seyahat edenlerin yakından ilgilendiği değişiklik bir yandan avantaj sağlarken bir yandan da eskiye oranla dezavantaj sağlıyor. THY, yeni programla mesafeye göre mil hesaplaması değil uçuş sınıfına bağlı mil hesaplaması yapacak. Yeni hesaplama ile uzak noktalara olan uçuşlarda önemli mil kayıpları olacak. Böylece sık uçanların statülerini korumaları da daha zor olacak.

UZAKLIK DEĞİL SINIF ÖNEMLİ
Mil programı üyeleri uçtukça kazandıkları millerle ödül bilet alabiliyor ve millerinin yüksekliğine göre farklı sınıflarda daha özel hizmetler alabiliyorlar. THY’nin Miles&Smiles programı da bu sadakat programlarından birisi. THY yetkilileri, yeni programı şöyle anlattı: 
“1 Haziran 2014 itibariyle başlayan yeni Yeni Miles&Smiles kapsamında Star Alliance ittifakına bağlı birçok havayolları ve uluslararası havacılık sektörünün önde gelen havayollarının sadakat programlarının uygulamış olduğu, uçuş sınıfına bağlı mil kazanımı sistemine geçerek üyelere daha adaletli bir mil kazanımı sağlanması amaçlanmıştır. Yenilenen program ile birlikte Mil kazanımları, ücretli alınan biletlerin uçuş sınıfı üzerinden hesaplanmaktadır. Dünya üzerindeki tüm Sık Uçan Yolcu programlarında mil değerleri belirlenirken uçuş mesafesi baz alınır. Yeni dönemde Miles&Smiles olarak kazanım oranları arasındaki farklılıklar uçuş sınıfı ve uçuş mesafesi kombine edilerek belirlendi.”

PROMOSYANA MİL AVANTAJI
THY yetkilileri daha önceki sistemde promosyon biletlerin mil kazanmadığını belirterek, aynı zamanda Classic Plus, Elite ve Elite Plus kart üyelerinin yurt dışına gerçekleştirecekleri uçuşlarında  Comfort veya Business class tercihlerinde daha fazla mil kazanacaklarını söylediler. Verilen bilgide “1 Haziran sonrası Londra’ya promosyon biletlerden 750 mil, 
diğer tüm ekonomi sınıflardan 4000’e kadar mil kazanılmaktadır” denildi.

Yeni hizmetler
 Ödül biletlerde düşük sezon - yüksek sezon farkı kaldırılarak, her dönem aynı mil değerleri ile ödül bilet düzenleme yapılacak
 Ücretli biletin sınıfına bakılmaksızın, sabit Mil miktarı üzerinden kabin tercihinde sınıf yükseltmesi (upgrade) yapılabilecek 
 Her uçakta daha fazla “Limitli Kapasite” Ödül Bilet için koltuk ayrılacak
 Ücretli biletle yapılan seyahatlerde yolucular, beraberindeki kişi için, mil değerinin yüzde 70’i karşılığında Ödül Bilet düzenleyebilecekler

Her bir rotada farklı hesaplama
Yenilenen  sistemde biletinizin hangi sınıftan olduğu çok önemli. Ekonomi sınıfı altında, W, P, T, L, V, G, M, H, S, E, Q, Y, B harfli farklı sınıflara ait biletler bulunuyor. Business sınıfında ise K, J. C ve D olmak üzere farklı sınıfta biletler bulunuyor. Comfort sınıfda da A, U ve O harfleriyle tanımlanan biletler bulunuyor. Aşağıdaki kısa listede aynı sınıf biletine ait ve 1 Haziran öncesinde yapılan uçuşlara verilen millerle yeni dönemde verilecek milleri sıraladık:

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
irfan
15 Ağustos 2014 Cuma 11:49
11:49
kısa mesafeleri ve promosyonları kullanırsak kazançlı çıkacağız. ben böyle yaparak thy yi kullanmaya devam edeceğim çünkü kaliteli ve uygun.
46.196.117.243
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim