• BIST 9524.59
  • Altın 2530.149
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.6382
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

THY İzmir'den Cenevre'ye uçacak

THY İzmir'den Cenevre'ye uçacak
THY İzmir Bölge Satış Müdürü Hakan Nalbantlı, İzmir-Cenevre arası direk uçuşların kısa sürede başlayacağını açıkladı.


Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER), THY Bölge Satış Müdürü Hakan Nalbantlı'yı ağırladı. Nalbantlı'nın yaptığı sektörel sunum öncesinde BATÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kazançoğlu, İzmir iş dünyasının direkt uçuş taleplerini gündeme getirdi. Kazançoğlu, "THY Türkiye'nin gurur kaynağı bir şirket. İstanbul önemli bir kavşak noktası durumunda. İzmir'e de önemli bir yatırım yapılarak dünya standartlarında iç hatlar terminali kazandırıldı. Ama kentimizi harekete geçirmek için daha çok sefer lazım. İş hayatının canlanması için direkt uçuşlar çok önemli. Direkt uçuş olmayınca İzmir'e maalesef siz de olsanız gelmezsiniz. Beklentimiz İzmir'e daha çok yardımcı olunması" diye konuştu. 

Uçuşlarda İzmir'in yurtdışı aktarma merkezi olması taleplerini değerlendiren Nalbantlı, yaz aylarında  İzmir'den Almanya'nın belli bölgelerine direk uçtuklarını, yakın zamanda ise Cenevre seferlerinin başlayacağını söyledi. Nalbantlı, "İzmir'den yurtdışına direk seferler başlatılması talebi mantıklıdır. Ben de bir yolcu olarak böyle olmasını isterim. Global bir havayoluyuz ve rakiplerimiz var. Dünya oyuncuları arasında bulunmak istiyoruz ve bu amaçla İstanbul pazarını biraz daha doyurmalıyız" diye konuştu.

THY'nin şu an orta vade hedefinin İstanbul'a desteklemek olduğunu ifade eden Nalbantlı, "Mevcut 280 civarındaki uçak sayısını 2021'e kadar 436 uçak kapasitesine ulaştırmak istiyoruz. İzmir'den belli noktalara dış hat koyulması olamaz. Bir hattı HUB yapmanız için uçak koymalı, uçuş ve kokpit ekibi tahsis etmeniz lazım. Maalesef İzmir'de buraya uçak koysak bile görev alacak sayıda personel yok. Göndermek bir maliyettir. Sonuçta kar marjı düşünen bir şirketiz. İstanbul'da bile yolcuların yüzde 50'si dış uçuştan geliyor. İzmir kendi populasyonuyla uçakları dolduramıyor.  Olmayacak demiyorum ama bu altyapının oluşması lazım" dedi.  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim