• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

THY kaptanı 'Havada Kalan Soruları' yanıtladı

THY kaptanı 'Havada Kalan Soruları' yanıtladı
Türk Hava Yolları eski Uçuş Eğitim Başkanı Kaptan pilot Menderes Çakıcı, “Havada Kalan Sorular” adında bir kitap yazdı. Çakıcı kitabında havacılığa ilişkin birbirinden ilginç sorulara yanıt verdi.

Türk Hava Yolları eski Uçuş Eğitim Başkanı Kaptan pilot Menderes Çakıcı, “Havada  Kalan Sorular” adında bir kitap yazdı. Çakıcı kitabında havacılığa ilişkin birbirinden ilginç sorulara yanıt verdi.

26 yılını gökyüzünde geçiren THY Boeing 777 filosu kaptanlarından Menderes Çakıcı, hem havacılık meraklıları hem de uçakla seyahat edenlerin ilgisini çekecek bir kitap hazırladı. Yıllarını havacılığa veren kaptan pilot Çakıcı, uçuş sırasında yolcuların en çok merak ettikleri ve uçuş ekiplerine yönelttikleri soruları bir kitapta topladı ve hepsine tek tek açıklama getirdi.

Hem yolculara hem de havacılık meraklılarına seslenen Çakıcı, önsözünü de anons şeklinde hazırladı.

“Kaptanınız konuşuyor, uçağımıza hoş geldiniz. Bugünkü uçuşumuzda sizlerle birlikte bir eğitim uçuşu gerçekleştirilecektir. Uçuş süremiz yaklaşık 12 saat olacaktır. Bu süre zarfında sizlerin yolcu uçaklarıyla ve havacılıkla ilgili her konudaki sorularınıza cevap vermeye çalışacağım. Uçuş yüksekliğimiz 11 bin metre ve hızımız saatte ortalama 900 km olacaktır…” ifadelerini kullandı.

Çakıcı, kitabında “ Uçaklar nasıl uçar?, Bir uçağın iki pilotu neden aynı  yemekleri yemezler? Uçağın pilotu havada nikah kıyabilir mi? Uçakların yakıt depoları nerededir?, Uçaklar ne kadar yakıt tüketiyor?, Uçakta korna var mıdır?, Uçak piste kuyruk sürterse ne olur? Yolcu uçağı ters uçabilir mi?, Türbülans sırasında pilotlar ne yapar?, Havada tat alma duyumuzda değişiklik olur mu?, Kutup ışıkları hangi uçuşlarda görülür?, Uçaklar havada çarpışmaktan hangi sistemle korunur?, Tuvaletlerde neden kül tablası vardır?, Uçakta suç işlenirse ne olur?, Yolcular uçuş sırasında kokpite girebilir mi?, Uçakta neden ayakta yolcu olmaz? Piste sert iniş yapan pilot tecrübesiz midir?, Havada uçağın kapısı açılır mı?, Uçaklar havada neden kaybolur? ” gibi birbirinden ilginç onlarca soruya açıklamalı olarak cevap verdi.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim