• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

THY Leıpzıg'de öncelikli havayolu olacak

THY Leıpzıg'de öncelikli havayolu olacak
Türk Hava Yolları (THY), Leipzig Fuarı ve Orta Almanya Havalimanı Holding ile ortak niyet mektubu imzaladı.
Türk Hava Yolları (THY), Leipzig Fuarı ve Orta Almanya Havalimanı Holding ile ortak niyet mektubu imzaladı. İmzalanan niyet mektubu ile THY Leipzig'de bulunan fuarların öncelikli havayolu olacak.
 
THY'den yapılan açıklamaya göre, THY Genel Müdürlük VİP salonunda imzalanan ortak iyi niyet mektubu imza törenine THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Leipzig Fuar Yöneticisi Martin Buhl-Wagner, Leipzig/Halle havalimanı CEO'su Markus Kopp katıldı.
 
Açıklamada, üç ortağın stratejik işbirliğinin, gelecekte Leipzig kentinin ticaret merkezi olarak teşvikini ve buna yönelik ek önlemler içereceği belirtildi.
 
-"İŞBİRLİĞİNDEN SON DERECE MEMNUNUZ"-
 
THY Genel Müdürü Kotil bu iş birliği anlaşmasından son derece memnun olduğunu, İstanbul-Leipzig hattının hem iki ülke arasındaki dostluğu derinleştireceğini hem de Leipzig'i uluslararası fuar ve buluşma noktası ile gücüne güç katacağını söyledi. İhracatçı ve fuar misafirleri için Leipzig-İstanbul hattının çok önemli olduğunu belirten Kotil, çünkü istanbul'da 100 ülkeye ve 230 noktaya uçmanın mümkün olduğunu söyledi. Kotil, "Türk Hava Yolları olarak, bizimle performansa olan tutkumuzu paylaşan saygın ortaklarla işbirliginin turizm ve ticaretin gelişmesinde büyük faydaları olacaktır. Yeni bir destinasyonumuz olan Leipzig büyük imkanlar sunmaktadır. Leipzig içerisinde büyük bir potansiyel barındırıyor. Orta Almanya Havalimani Holding (Mitteldeutsche Airport Holding) ve Leipzig fuarı ile olan işbirliğimiz ile de bu potansiyelden daha fazla yararlanmamıza vesile olacaktır" dedi.
 
-"BAŞARI ÖYKÜSÜ YAZILDI"-
 
Orta Almanya Havalimani Holding CEO'su Markus Kopp ise, "İstanbul-Leipzig/Halle bağlantısı bir yıla aşkın süre içerisinde bir başarı öyküsü yazmış bulunmaktadır. Türk Hava Yolları ve Leipzig Fuarı ile olan ortaklığımız tüm bölgenin yararınadır. Bir havalimanı olarak uluslararası iletişim bizim günlük kazanç kaynağımızdır. Özellikle tüm dünyadan katılan fuar ve kongre misafirlerimizin havalimanımıza ulaşımlarını daha konforlu bir şekilde geçmesini sağlayabilmek için bu ortaklığın gerçekleşmesinden çok sevinçliyim" dedi.
 
Leipzig fuarı yönetim kurulu sözcüsü Martin Buhl-Wagner ise, Uluslararası fuar ve etkinlik yeri olan Leipzig'in çekiciliğini güçlendirmek için Leipzig-Halle Havalimanı ve THY'nin kendileri için mükemmel Ortaklar olduğunu belirterek, "Fuar katılımcıları ve ziyaretçileri için Leipzig'ten uluslararası HUB olan İstanbul'a direk bağlantının olması çok önemli, çünkü oradan yüzden fazla ülkeye bağlantı imkanları mevcuttur. Saksonya Eyaletindeki çoğu Şirketin ilgi odağı ise Doğu Avrupa ve Asya bölgesi olmaktadır" şeklinde konuştu. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim