• BIST 9113.63
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

THY-Lufthansa birleşmesi ile ilgili konuştu

THY-Lufthansa birleşmesi ile ilgili konuştu
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım dün akşam TRT Haber'deki 'Neler Oluyor' programına katıldı. Bakan Yıldırım, programda 3. havalimanı ve THY-Lufthansa birleşmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu...

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım dün akşam TRT Haber'de katıldığı 'Neler Oluyor' programında hem 3. havalimanı hem de THY-Lufthansa projesi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı ile ilgili görüşlerini aktaran Bakan Yıldırım, 'Atatürk Havalimanı 40 milyon sınırını geçti. Kapasitesinin çok üzerinde çalışıyor. Bu nedenle zaman zaman gecikmeler yaşanıyor. Trafik artışı da devam ediyor. Bu trafiğin artışının devam edeceğini öngörüyoruz. Bu da en fazla 1.5 sene içinde kapasitenin dolacağı anlamına geliyor. Bu nedenle 3. havalimanı mecburi hale geldi. Yapılacak olan alan da Karadeniz kıyısına yakın Avrupa yakasında bir yer olacak. Önümüzdeki günlerde ihale ilanına çıkıyoruz. Tüm detaylar o zaman ortaya çıkacak. Basın toplantısıyla tüm ayrıntıları aktaracağız. Yolc kapasitesi 100-150 milyon arasında olacak' dedi.
 
TERKOS GÖLÜ'NÜN ORAYA HAVALİMANI YAPILAMAZ
 
3. havalimanının yapılacağı yer ile ilgili açıklamalarına devam eden Yıldırım, Kadir Topbaş'ın açıklamalarına gönderme yaparak, 'Terkos Golü'nün oraya havalimanı yapılamaz. Terkos Gölü İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan ciddi bir göldür. Sulak alanı kullanma niyetinde değiliz. O yüzden Terkos Gölü havalimanı yapımı için uygun bir yer olmaz' dedi.
 
THY-LUFTHANSA PROJESİ
 
Bakan Binali Yıldırım THY ile Lufthansa'nın ortak çalışma projesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada; 'THY son 10 yılda yaptıklarıyla dünyada söz sahibi oldu. 10 yıl önce bu tür projelerden bahsetmek mümkün olamazdı. Şu anda THY ile Lufthansa'nın birleşmesi ile ilgili proje düşünce aşamasında. Lufthansa'yı ele alırsak eğer, Alman şirket THY'den daha büyük bir şirket. Dünyaki ilk 3 şirketten biri. Toplam uçuş sayısı 800 bine yakın. THY ise 225 bin dolayında. Cirosu da tabi ki buna paralel. THY'nin uçak sayısı 189-200 arası. Lufthansa ise 700 dolayında. Çalışan sayısı ise THY'nin 18 bin civarında, Lufthansa ise 118 binin üzerinde. Bu rakamlara baktığınızda Lufthansa daha büyük bir şirket. Ama hitap ettikleri alan ve bazı konularda THY Lufthansa ile rekabet ediyor. Projeye gelecek olursak, elbette şirketlerden biri diğerinin bünyesine girecek değil. Biraraya gelecekler, dünya haritasını ortaya koyacaklar ve sorumluluk alanlarını belirlerler. Yani Code Share gibi bir anlaşma olabilir. Birbirlerine yolcu kaydırma durumu ve teknik destek anlamda işbirliği olabilir. Uçuş personeli ve uçuş güvenliği ile ilgili işbirliği olabilir. Bu ayrıntıları şirketlerin yetkilileri belirler. İlerleyen dönemlerde şirket birlikteliği de olabilir' dedi.
 
Teklifi Lufthansa'nın yaptığını ifade eden Bakan Yıldırım, 'Lufthansa bize böyle bir teklifte bulunuyorsa bu Türk Havacılığı'nın ne kadar büyüdüğünün göstergesidir. Ne kadar doğru yolda olduğumuzun ispatıdır' şeklinde konuştu.
 

Bakan Yıldırım'ın THY-Lufthansa projesi açıklaması:

 

www.UlasimOnline.Com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim