• BIST 9705.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

THY Moskova'da artık Vnukova'ya inecek

THY Moskova'da artık Vnukova'ya inecek
Rusya piyasasında her geçen gün büyüyen ve uçuş sayısını sürekli artıran Türk Hava yolları (THY) Moskova uçuşlarında artık sadece Vnukova Havaalanı'nı kullanacak.

THY Moskova'da artık Vnukova'ya inecek

Rusya piyasasında her geçen gün büyüyen ve uçuş sayısını sürekli artıran Türk Hava yolları (THY) Moskova uçuşlarında artık sadece Vnukova Havaalanı'nı kullanacak.

THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş Türkiye'den Vnukova Havaalanı'na yapılan ilk uçuş için düzenlenen törende, 2005'lerde THY'nin sadece İstanbul- Moskova seferinin bulunduğunu belirterek, ''THY'nin haftada 7 seferi vardı. 2012 itibariyle Moskova'nın dışında 7 ayrı nokta daha açtık. Yani bir noktadan 8 noktaya, 7 seferden 44'ü Vnukova Havaalanı olmak üzere tüm Rusya geneline 80'den fazla seferimiz oldu'' dedi.

Deribaş, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin hızlı bir şekilde geliştiğini belirterek, ''Rus vatandaşları Türkiye'yi çok seviyor. Vizelerin kaldırılmasının da yolcu sayısının artmasına katkıda bulunduğuna inanıyoruz. Daha fazla yolcu taşıyabilmek için uçak tiplerimizi yeniliyoruz'' diye konuştu.

THY'nin daha önce farklı hava limanlarına olan Moskova'daki bütün uçuşlarının artık kent merkezine en yakın havaalanı olan Vnukova'dan yapılacağını ifade ede Deribaş, ''2012 yılında 500 bini Vnukovo'dan olmak üzere Rusya genelinde 750-800 bin yolcu taşımayı planlıyoruz'' dedi.

Deribaş, Vnukova Havaalanı'ndaki A terminalini yeni oluşu, kent merkezi ve alternatif ulaşım yollarına yakınlığından dolayı tercih ettiklerini belirterek, Rusya'nın önde gelen havayolu şirketlerinden UTair ile Türkiye'den gelen yolcuların Rusya'nın diğer bölgelerine ulaştırılmasıyla ilgili anlaşma yaptıklarını kaydetti.

THY Rusya Genel Müdürü Deribaş, bu anlaşma sayesinde Türkiye'den gelen yolcuların Vnukova Havalanı'ndan Rusya'nın her noktasına, Rusya'nın her noktasından da yolcuların da Türkiye'nin yanı sıra dünyadaki 200'e yakın noktaya tek biletle uçabileceğini vurguladı.

Rusya pazarındaki tek olumsuz durumun buradaki uçuş haklarını doldurmaları olduğunu ifade eden Deribaş, Türk ve Rus sivil havacılık yetkililerinin bu sorunu çözmeleri halinde Rusya pazarında daha fazla yolcu taşıyabileceklerini vurguladı.

İstanbul üzerinden transit uçuşlar için çok özel sürprizleri olduğunu hatırlatan Deribaş, THY'nin ücretsiz olarak İstanbul içinde kültür turları düzenlediğini söyledi.

Türkiye'den Vnukova Havaalanı'na inen ilk uçakla gelerek basın toplantısına katılan THY Üretim Planlama Başkanı Hulki Balakbabalar da yaptığı açıklamada, THY markasının Vnukova Havaalanı'na taşınmasının başlı başına bir proje olduğunu belirterek, Vnukova Havaalanı'nı da THY'yi bünyesine alabilmek için yoğun mücadele verdiğini kaydetti.

Vnukova Havaalanı Genel Direktörü Vasiliy Aleksandrov da yaptığı açıklamada, yılda 33 milyon yolcu kapasitesine sahip THY gibi bir şirketin havalimanlarını tercih etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  THY'nin şu anda Antalya için tek seferinin bulunduğunu  ancak bunun artmasını ümit ettiğini söyledi.

Basın toplantısının ardından Vnukova Havalanı ve THY arasındaki işbirliğini için pasta kesildi.

"İlk seferle uçanlara hediye''

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ceren Yazgan Yetiz'in de hazır bulunduğu törende Deribaş ve Aleksandrov'un kırmızı kurdeleyi kesmelerinin ardından check-in işlemleri başlatıldı.

Vnukova havalanındaki ilk sefer için İlk yolcu Yuliya Dementeyeva ve çocukları Polina ile Roman'a hediyeler verildi.

Dementeyeva ilk kez turistik gezi için İstanbul'a gittiğini belirterek, ''Çok heyecanlıyım. İlk defa THY ile uçacağım. Böyle bir şansın bize denk geleceğini düşünmemiştik. Gezimiz çok güzel başladı. THY'nin Rusya'da büyümesini arzu ediyoruz'' dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim