• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

THY pilotlarına skandal uygulama

THY pilotlarına skandal uygulama
Rusya’da çıkan orman yangınına müdahale eden Türk pilota ‘Devlet Şeref Nişanı’ veren Rusya, İstanbul’dan gelen Türk Hava Yolları pilotlarına adeta suçlu muamelesi yapıyor.

THY PİLOTLARINA SKANDAL UYGULAMA

Rusya’da çıkan orman yangınına müdahale eden Türk pilota ‘Devlet Şeref Nişanı’ veren Rusya, İstanbul’dan gelen Türk Hava Yolları pilotlarına adeta suçlu muamelesi yapıyor. Peki, Türk pilotlara uygulanan akıl almaz muamelenin detayları neler?

Rusya ile Türkiye arasında zaman zaman krize neden olan yolculara kötü muamele olaylarında sıkça tartışılan Rus polisi, şimdi de Türk pilotları adeta göz hapsinde tutuyor.

Moskova’da yatıya giden Türk Hava Yolları pilotlarına sabaha kadar Rus polisler eskort ediyor, uçuş ekibi odadan dışarı çıkartılmıyor.

Rusya’da yaşanan bu çağ dışı uygulamanın ayrıntıları bir Türk pilotun isyanı ile ortaya çıktı. AirportHaber’e şikâyetlerini aktaran bir pilot, Rusya’daki uygulamanın insan haklarına aykırı olduğunu öne sürdü.

THY’de görev yapan kaptan pilot Rusya’daki ilginç uygulamayı şöyle anlattı:

“ Rusya’da önceden yatı uygulaması yoktu. Uçaklar sefere gidiyor, birkaç saat otelde dinlendikten sonra dönüş seferi için ekip tekrar uçağa gidiyordu. Ancak son dönemde Rusya uçuşları yatılı olmaya başladı. Moskova uçuşlarından sonra ekip Nova Otel’de konaklıyor. Konaklama sırasında Rus polisi THY ekipleri için ayrılan otel odalarının olduğu bölümde nöbet tutuyor. Kesinlikle ekibin dışarı çıkmasına izin verilmiyor. Bırakın otel dışına çıkmayı, otel odasından dahi dışarı çıkamıyoruz.”

Gece Rus polisin gözetiminde tutulan uçuş ekibi sabah da aynı muameleyi görüyor. THY pilotu sabah kahvaltısı sırasında yaşanan insanlık dışı muameleyi de şöyle anlatıyor:

“Pilotlar bazen kahvaltı için restorana inebiliyor. Ancak kabin memurlarının kahvaltıya inmelerine kesinlikle müsaade edilmiyor. Kabin ekibine kahvaltıda ne yemek istedikleri soruluyor ve istedikleri yiyecekler görevliler tarafından odaya getiriliyor” dedi.

Rus polisinin neden bu şekilde davrandığı konusunda uçuş ekibine bilgi verilmiyor.

Kaynak: Airport Haber

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim