• BIST 9543.19
  • Altın 2488.081
  • Dolar 32.5206
  • Euro 34.8251
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

THY pilotu dünya rekoruna ortak oldu

THY pilotu dünya rekoruna ortak oldu
Geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devletleri'nin Illinois eyaletindeki Chicago'da 164 Skydiving atlayışı ile kırılan dünya rekoruna Türk Hava Yolları kaptan pilotu da ortak oldu.

Dünyanın farklı yerlerinden gelen 164 paraşütçü yeni bir dünya rekoru için Amerika'nın Chicago Illinois'da toplandı. Amaçları dünyanın en kalabalık hava dalışını gerçekleştirmekti.

Her üç yılda bir düzenlenen organizasyondaki uçucular, Amerika, İspanya ve Avustralya'daki eğitim kamplarındaki yüzlerce kişi arasından seçildi.

Aralarında Türk Hava Yolları Kaptan Pilotu Kaan Özenmiş'in de bulunduğu 164 paraşütçü, hazırlıklarını tamamladıktan sonra uçaklarına binerek havalandı. Atlayış için belirlenen yükseklik 19 bin 700 feetti (6 bin m). İstenilen yüksekliğe gelinince büyük dalış için paraşütcüler küçük gruplar halinde kendini gözkyüzüne bıraktı.

Baş aşağı saatte 280 kilometre hızla ilerleyen paraşütler gökyüzünde birleşerek bir figür oluşturdu. Çılgın paraşütcüler daha önce 2012 yılında 138 kişi ile kırılan rekoru 164 kişi ile geçerek yeni bir dünya rekoru kırdı.

DÜNYA REKORUNDA BİR TÜRK

2012 yılında 138 kişi ile kırılan rekor, bu yıl 164 paraşütçü ile kırıldı. Bu dünya rekorunu özel kılan nedenlerden biri de, ilk kez bir Türk paraşütçünün dünya rekoruna katılmasıdı.

Aynı zamanda Türk Hava Yolları'nda kaptan pilot olarak görev yapan Kaan Özenmiş, Amerika, Avrupa ve Avustralya'da yapılan zorlu seçme kamplarına katıldı. Kamplarda başarılı olan paraşütçülere dünya rekoruna katılım için özel bir davetiye gönderiliyor. THY pilotu Özenmiş, kamplarda başarılı olarak Nisan ayında davetiyesini aldı ve Türkiye paraşütçülüğüne adını, dünya rekoruna katılan ilk ve tek Türk serbest paraşütçü olarak yazdırdı

Dünya rekorunu böyle kırdılar:

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim