• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

THY, Ruanda'ya tarifeli seferlere başladı

THY, Ruanda'ya tarifeli seferlere başladı
Afrika'nın incisi Ruanda'ya tarifeli seferlere başlayan Türk Hava Yolları(THY), ilk seferinde başkent Kigali Uluslararası Havalimanı'nda yerel dans gösterileriyle karşılandı.

THY Afrika'nın incisi Ruanda'ya sefere başladı

Afrika'nın incisi Ruanda'ya tarifeli seferlere başlayan Türk Hava Yolları(THY), ilk seferinde başkent Kigali Uluslararası Havalimanı'nda yerel dans gösterileriyle karşılandı.

THY GENEL MÜDÜRÜ KOTİL: AFRİKA'DA GELECEĞİ PARLAK OLAN BİR BÖLGEDEYİZ."

Afrika'nın incisi Ruanda'ya tarifeli seferlere başlayan Türk Hava Yolları(THY), ilk seferinde başkent Kigali Uluslararası Havalimanı'nda yerel dans gösterileriyle karşılandı. Kadın ve erkek dansçılardan oluşan 30 kişilik dans grubu havalimanında yaptıkları gösteriyle THY uçağıyla ilk sefere katılan Türk heyetinden tam not aldı. THY Genel Müdürü Temel Kotil, Ruanda'nın cazibe merkezi olduğunu belirterek, "Burası sevilecek, görülecek ve yaşanacak bir yer. Afrika'da geleceği parlak olan bir bölgedeyiz." dedi.

Geçtiğimiz salı günü Ruanda'ya tarifeli seferleri başlatarak Afrika kıtasında uçuş noktasını 20'ye çıkartan THY, gözünü Afrika pazarına dikti. THY'nin Boeing 737-800 tipi uçağıyla TK-609 sefer sayılı ilk uçuşuna THY Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

"İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLER GELİŞECEK"

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan havalanan ve yerel saatle 09: 10'da başkent inen THY uçağını Kigali Uluslar arası Havalimanı'nda başta Ruanda Dışişleri Bakanı Lousie Mushikiwobo olmak üzere çok sayıda yetkili karşıladı. Bir yıllık çalışma neticesinde Ruanda'ya tarifeli seferleri başlattıklarını söyleyen Genel Müdür Temel Kotil, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğini ifade etti. Kigali'de Doğan Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunan Kotil, geçmişte Ruanda'da çok büyük acıların yaşandığını hatırlatarak, "Ancak burası 8 yıldır çok güzel yönetilen bir ülke. Biz buranın Afrika'nın önemli merkezlerinden biri olacağını düşünüyoruz. Geleceği parlak olan bir bölgedeyiz" dedi. Kotil konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İlk olarak Ruanda Dışişleri Bakanı'nın Türkiye ziyaretinde sayın Bakanımız ile görüşmesiyle başladı. İki ülke arasındaki ilişkilerin artacağı o zaman bize söylendi. Ticari olarak çalıştık. Ben de 6 ay önce buraya geldim ve cumhurbaşkanlarıyla görüştüm. Ekvator bölgesi üzerinde havası çok uygun, dağlık bir bölgedeyiz. Ruanda'nın çok iyi çayı var. Her ne kadar bende Rizeli olsam da Rize'den daha güzel çayı olduğunu söylüyorlar. Ayrıca kahveleri dünyaca ünlü. Bu açıdan da bu konuda ihracatta çok iyiler. Dünyaca ünlü Starbucks kahve ihtiyacının üçte birini buradan karşılıyor. Bizim başlattığımız bu seferlerle inşallah Türk işadamları buraya gelecekler. Burada kahve ticareti yapacaklar aynı zamanda altın madenleri var, ciddi inşaatlar yapıyorlar yine havaalanları yapıyorlar, yeni yollar ve tesisler yapıyorlar. Türk işadamlarının bir an önce buraya gelmesini bekliyoruz."

FİYATLAR ÇOK CAZİP

Ruanda son dönemde geliştiğini kaydeden Temel Kotil İstanbul-Kigali seferleri hakkında şu bilgileri verdi: "Seferlerimiz yeni başladığı için fiyat açısından çok caziptir. İstanbul-Kigali arası 6 saatlik bir uçuşla varılabiliyor. Şimdi haftada üç seferle başladık. Sonra sefer sayısını önce dörde, yazın da yediye çıkartacağız. Ruanda sonradan kalkınan bir ülke. Diğer havayolları da buraya sefere başladılar. Çünkü Ruanda cazibe noktası. Bizim beklentimiz Ruanda'nın Avrupa için çok önemli bir nokta olacağıdır. Geçmişte burada çok acı şeyler yaşandı ve insanların aklında bu var. Ancak Ruanda 8 yıldır çok iyi yönetilen bir ülke. Biz Kigali'yi yalnızca İstanbul'a değil 198 şehre bağladık.Bunların 40 tanesi Türkiye içinde diğerleriyse yurt dışında. Bu nedenle Ruanda'ya gelmek için en avantajlı yol THY'dir. "

THY, ÇOK KALİTELİ BİR ŞİRKET

Ruanda Dışişleri bakanı Louise Mushikiwabo, THY'nin Ruanda seferleri için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getirdi. Dışişleri Bakanı Mushikiwabo, bu durumun bir havayolu şirketinin uçuşa başlamasından daha çok anlam ifade ettiğini ve bunun iki ülke arasındaki dostluğu geliştireceğini söyledi. THY'nin çok kaliteli bir şirket olduğunun kaydeden Bakan Mushikiwabo sözlerini şöyle tamamladı: "Bu uçuş sadace bizi değil tüm bölgeyi yakından ilgilendiriyor. Bölgedeki tüm ülkeler için ek bir seçenektir. Türkiye'nin lokasyonu Avrupa ve Asya'yla birlikte olması nedeniyle bizde onlara çok uzak değiliz. Bölgede havacılıkla ilgili 'Network'ü kuvvetlendirmeyi düşünüyoruz. ve Türk halkını ülkemizi ziyaret etmeye, iş adamlarını iş yapmaya bekliyoruz."

Ruanda seferleriyle Afrika kıtasındaki uçuş noktasını 20'ye çıkartan THY geçtiğimiz aylarda Somali, Gana, Kenya, Uganda, Tanzanya gibi ülkelere tarifeli seferleri başlatmıştı. THY'nin temmuz ayında da bir başka Afrika ülkesi Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne tarifeli seferleri başlatacağı öğrenildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim