• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

THY, Rusya pazarında oldukça iddialı

THY, Rusya pazarında oldukça iddialı
Rusya pazarında her geçen yeni noktalar ve seferlerle büyüyen Türk Hava Yolu (THY), artık Rusları sadece Türkiye’ye değil, İstanbul bağlatılı olarak tüm dünyaya taşıyor.

THY RUSYA PAZARINDA İDDİALI

Rusya pazarında her geçen yeni noktalar ve seferlerle büyüyen Türk Hava Yolu (THY), artık Rusları sadece Türkiye’ye değil, İstanbul bağlatılı olarak tüm dünyaya taşıyor.

Kış turizmi için hazırlıklarını tamamlayan THY, yeni alınan Airbus A-330 ve Boeing 770 tipi uçaklarla sektörde daha da iddialı duruma geldi. 

Bu yıl 19. Inwetex turizm fuarında açıklamalarda bulunan THY St. Petersburg temsilcisi Kürşat Caymaz, THY’nin şu anda 180’e yakın noktaya uçuş gerçekleştirdiğini ve son zamanlarda özellikle Afrika kıtasına olan uçuş seferlerini arttığını söyledi. 

THY’nin özellikle Afrika’da Kenya, Gana, Uganda ve Güney Afrika gibi ülkelere yeni uçuşlar açtığını kaydeden Caymaz, Afrika da Kenya’nın şu an Rusya’nın parlayan yıldızı olduğunu ve Türk Hava Yollarının da bu fuarda bu seferleri tanıtmaya çalıştığını kaydetti. 

THY KIŞ TURİZMİNE HAZIR

Fuarda THY’nin öncelikli amacının THY'nin bilinirliğini artırmak olduğunun altını çizen Caymaz, “Katılan tur operatörlerine belli projelerimizi tanıtıyoruz. Hedeflediğimiz noktalar Kapadokya, Uludağ, İzmir, Efes ve Pamukkale gibi kış turizmine elverişli yerler. Tüm çabamız; Rus turistleri kışın Türkiye’ye nasıl götürebiliriz temelinde kurulu. Zaten Ruslar da hizmetimizi kalitemizi ve güler yüzümüzü sevdikleri için bizi tercih ediyor” şeklinde konuştu.

ASYA’NIN PARLAYAN YILDIZI

Fuarda THY’nin Yeni Airbus 330 ve Boeing 770’lerde bulunan yatar koltuklu yeni business klası tanıtmaya çalıştığını belirten Caymaz, THY’nin özellikle kışın Asya’da Singapur, Bangkok, Hong Kong ve Vietnam’a çok ciddi oranlarda yolcu taşıdığını söyledi. THY’nin özellikle Atlantik uçuşlarını yüzde 80 artırdığını ve sadece Amerika’ya yüzde 100 kapasite artırımına gidildiğini kaydeden Caymaz, tüm bunlar THY’nin bir dünya markası haline geldiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Bu yıl 19.’uncusu düzenlen St. Petersburg Inwetex turizm fuarına, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 39 farklı ülkeden 460 dan fazla firma katılıyor. Binlerce ziyaretçinin katıldığı fuar 3 gün boyunca ziyaretçilerini bekliyor.

THY’DE HEDEF 250 UÇAK

Bir aylık süreli ziyaretlerde vizelerin kaldırılmasının ardından Rusya pazarında hedef  büyüten THY, Moskova’dan Türkiye’ye uçuş sayısını izinlerin alınmasının ardından 51’e çıkarıyor. THY İstanbul-Moskova hattında günde beş sefer, Antalya ve Ankara’ya da her gün uçacak.

Avrupa’nın en genç filosuna sahip THY’nin sekiz yıl önce 60 olan uçak sayısı 177’ye ulaştı. Yıl sonuna sipariş ettiği uçaklar gelmeye başlayan THY, 2015’e kadar da 250 uçaklık dev bir filoya sahip olacak. 2002’de 10 milyon olan yolcu sayısını, 2010’da 30 milyona çıkaran şirketin 2011 hedefi de 35 milyon.

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim