• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

THY, Rusya’da büyümeye devam ediyor

THY, Rusya’da büyümeye devam ediyor
Dünyanın önde gelen seyahat değerlendirme organizasyonlarından biri olan Skytrax’ın “Avrupa’nın en iyi hava yolu” seçtiği Türk Hava Yolları (THY) vizelerin de kaldırılmasının ardından Rusya pazarında hedef büyüttü.

THY, Rusya’da büyümeye devam ediyor 

Dünyanın önde gelen seyahat değerlendirme organizasyonlarından biri olan Skytrax’ın “Avrupa’nın en iyi hava yolu” seçtiği Türk Hava Yolları (THY) vizelerin de kaldırılmasının ardından Rusya pazarında hedef büyüttü.

Moskova’dan Türkiye’ye 40’a ulaşan haftalık uçuş sayısını 51’e çıkarmayı hedefleyen THY, İstanbul-Moskova hattında düzenlenecek günlük beş seferin dışında, Antalya ve Ankara’ya da her gün uçacak.

Moskova’da Ocakbaşı Restoran’da verdiği iftarda açıklamalarda bulunan THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, gerekli izinlerin alınması durumunda hedeflerinin Moskova’dan Türkiye’ye haftalık 51 sefere çıkmak olduğunu söyledi. AK Parti hükümetleri ile birlikte THY’nin yeni bir yönetim anlayışı ile atağa kalktığını kaydeden Deribaş, “Sekiz yıl önce 60 olan uçak sayımız 177’e ulaştı. Yıl sonuna kadar toplam uçak sayımızı 200 olacak. 2015 için de sipraişlerimizle birlikte bu rakam 250’ye çıakacak. Sadece uçak sayımızı artırmıyoruz, aynı zamanda filomuzu da gençleştiriyoruz” dedi.

YIL SONU HEDEF 35 MİLYON YOLCU

THY’nin Avrupa’nın en genç filosuna sahip olduğunu ve daha gençleştirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden THY Rusya Genel Müdürü, “Dünya üzerinde 180’den fazla ayrı noktaya uçuyoruz. Sekiz yıl önce 10 milyon olan yolcu sayısı geçen yıl 30 milyona ulaştı. Yıl sonunda da bu rakamın 35 milyona çıkmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Skytrax’ın Avrupa’nın en iyi havayolu olarak THY’yi seçtiğini, en az bagaj kaybeden ve ekonomi sınıfında en iyi ikram ve yemek sunan hava yolu şirketi olduklarını hatırlatan Deribaş, Rusya ve Türkiye arasında ilişkilerin gelişmesine paralel olarak THY’nin Rusya’da hızla büyüdüğünü ifade etti.

THY, RUSYA’DA BEŞ YILDA ON KAT BÜYÜDÜ

THY’nin genel büyüme ortalamasının üzerinde Rusya pazarında bir büyüme gerçekleştirdiğini vurgulayan Deribaş, “Rusya üzerinden 2005’de 60 bin yolcu taşıyorduk. Yeni açılan 6 nokta ile birlikte 2010’da bu rakam 650 bine çıktı. On kat arttı. Bunun da 400 bini Moskova’dan” bilgisini aktardı. Moskova ofisi olarak çok daha etkin hizmet verebilmek için merkez ofisin genişletilirken, yeni kurulan çağrı merkezi aracılığı ile İnglizce, Türkçe ve Rusça olarak 7 gün 24 saat müşterilere hizmet verilebiliyor.

Moskova Şeremetyevo Havalimanı’nda yeni inşa edilen Terminal E’den artık daha temiz ve düzenli olarak çalışmalara başladıklarını ifade eden Deribaş, Terminal E’den online check-in işlemleri yapılabildiğini söyledi. THY Domodedovo uçuşlarında da online check-in işlemlerine başlayacak.

MOSKOVA’DAN TÜRKİYE’YE EK 11 SEFER DAHA

Türk Hava Yolları’nın filosuna yeni katmış olduğu yeni nesil Airbus-321 tipi uçaklardan bir tanesinin sabit olarak İstanbul-Moskova-İstanbul hattında hizmete girdiğini belirten Deribaş, “Bu uçakarımızda Business Class’ta geniş, deri ve fonksiyonel koltuklar mevcut. Kişiye özel ekran, 114 cm. koltuk aralığı ve diğer hizmetler mevcut. Economy Class’ta da deri koltuklar, kişiye özel ekranlar ve 78 cm. de koltuk aralığı var. Kişiye özel uçak içi eğlence sistemi ile de economy class’ta da adete business class konforu ile uçabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

Moskova’dan Türkiye’ye ek 11 sefer daha planladıklarını kaydeden Deribaş, Antalya ve Ankara’ya her gün bir sefer, İstanbul’a da her gün beş sefer gerçekleştireceklerini söyledi. Rusya’da büyümeye devam edeceklerini kaydeden Deribaş, iftara katılan misafirlere ve yemeğin hazırlanmasında verdiği hizmet dolayısı ile Ocakbaşı restoran çalışanlarına teşekkür etti.

THY İLE GURUR DUYUYORUZ

Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçiliği adına konuşma yapan Ceren Yazgan Etiz THY ile guru duyduklarını belirtirken, Ramazan Çadırı’nda kutlanacak Türk Günü dolayısı ile Moskova’da bulunan İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı da THY iftarında yaptığı konuşmada dini ve milli kültürümüzün et ve tırnak gibi olduğunu vurguladı. Ramazan’ların insanların bencilleşmesini engellediğini ve bireyselliğin bir kenara bırakılmasını sağladığını vurgulayan Çağrıcı’ya göre, Türkiye’nin ekonomik ve siyasal alanda son dönemde elde ettiği başarılarda arı bir dini hayatın katkısı büyük. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim