• BIST 9547.64
  • Altın 2475.524
  • Dolar 32.4926
  • Euro 34.5777
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C

THY Rusya'da tüm noktaya uçuş yapacak

THY Rusya'da tüm noktaya uçuş yapacak
THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, Utair isimli Rus havayolu şirketiyle anlaştıklarını açıkladı. Deribaş, 'Onlarla birlikte uçuşlar gerçekleştireceğiz..

THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, Utair isimli Rus havayolu şirketiyle anlaştıklarını açıkladı. Deribaş, "Onlarla birlikte uçuşlar gerçekleştireceğiz, bundan sonra Rusya’nın tüm noktasına bir biletle uçuşları gerçekleştirecek sistemimiz olacak. 2 aya kadar bu uygulamaya başlayacağız” dedi. 

Mefail Deribaş, Moskova’daki businnes klass yolcu sayısının yüzde 50 arttığını, ayrıca ekonomi klas yolcu sayısında da geçen yılla kıyasla yüzde 10 artış sağlandığını söyledi. Rusya’dan gelen turist sayısı yılın ilk 7 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 gerileme yaşandı.

THY’nin verdiği iftar yemeğinde konuşan Mefail Deribaş, “Bugün dünyada bir çok havacılık şirketi iflasın eşiğine gelirken, THY 8-10 yıldır her yıl yüzde 20 büyüme kaydediyor. Başka bir ifadeyle, 8-10 yıl önce 60 uçağımız varken, bugün 200 uçağa ulaştık. Yolcu sayımıza baktığımızda da 8 yıl önce 12 milyon civarında yolcu taşırken, geçen yıl 32 milyon yolcu taşıdık. Bu sene 39 milyon hedef koymuştuk, fakat hedefimizi aşarak 40 milyonluk rakamı yakalayacağımıza inanıyoruz. Uçağımız dünyanın 200 noktasına ulaşıyor. Afrika’ya en fazla uçan şirketiz. Toplam 215 noktaya ulaşmayı düşünüyoruz ve böylece Avrupa’nın en fazla noktaya ulaşan kurumuyuz. Uçaklarımızın dolluğu açısından dünya rakamlarının da ortalamasının üzerine çıktık” dedi.
 
Rusya ile ilgili rakamlarda da önemli artış olduğunu belirten Deribaş, “Rusya’da da en fazla, hızla büyüyen havayolu şirketiyiz. Şu anda Rusya’daki sekiz olan uçuş noktamızı dokuza çıkarmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.
 
Deribaş, şöyle devam etti:

“En önemli başarımız Vnukovo’ya geçişimizdir. Neden Vnukovo? Bir defa Vnukovo Türkiye’ye daha yakın havalimanı, en az 15 dakika kısa sürüyor uçuşlar. Şu anda inşa ettikleri A terminalı, Moskova’nın en büyük terminali. Burada en büyük kargo tesisleri var, bizler için kargo önem arzediyor. Vnukovo Moskova’nın merkezine en yakın nokta, ayrıca 3 farklı yoldan ulaşılabiliyor. Bu havalimanına geçtikten sonra özellikle businnes klass yolcu sayısında yüzde 50 artış oldu. Vnukovo Moskova’nın 4-5 bölgesinin içinde bulunuyor. Ve bu bölgede Moskova zenginlerinin yüzde 70-80’i oturuyor. Dolayısıyla THY gibi bir kurum,  o bölgede uçarken lüks yolcular da bizi tercih ediyor. Uçaklarımızı da yeniliyoruz. 

Ekonomi tarafında da yolcu sayısı geçen yıla göre yüzde 10 arttı. En önemlisi ise orada Utair isimli Rus havayolu şirketiyle anlaştık. Utair, Rusya’da en fazla noktaya uçan şirket, hatta Aeroflot’tan fazla. Onlarla birlikte uçuşlar gerçekleştireceğiz, bundan sonra Rusya’nın tüm noktasına bir biletle uçuşları gerçekleştirecek sistemimiz olacak. 2 aya kadar bu uygulamaya başlayacağız” diye konuştu.
 
Yolcu sayısıyla ilgili hiç bir sorun yaşamadıklarını anlatan Deribaş, “Turist sayısında azalma bizi kesinlikle etkilemedi. Çünkü biz kendimiz yolcu sayısını artırdık. Başta Moskova olmak üzere Rusya’dan.

Biz artık Rusya’da kök salmış bir şirketiz, müşterilerimiz, kalitemiz belli. Başka bir Türk havayolu şirketi Rusya piyasasına girerse fazla etkilenmeyiz. Bizimle kimse kolay kolay rekabet edemez. Ama diğer taraftan burada da bir başka Türk kurumu görürsek seviniriz. Nasıl Türkiye’de beraber uçuyorsak burada da yine birlikte oluruz. Rekabet güzel bir şey, kaliteyi artırır” değerlendirmesinde bulundu. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim