• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

THY, Rusya’da Vnukova ile büyüdü

THY, Rusya’da Vnukova ile büyüdü
Türkiye’nin havacılık devi Türk Hava Yolları (THY) Moskova’nın en çağdaş havalimanı Vnukova’yla işbirliğinin birinci yıl dönümünü coşkuyla kutladı.

 

THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş ve Vnukova Havalimanı Genel Direktörü Vasiliy Aleksandrov’un katılımı ile Vnukova havalimanında tören düzenlendi. THY, Vnukova havalimanına geçişin ardından Rusya’da yolcu sayısı ve doluluk oranlarında önemli başarı sağladı.
 
Bir yıl öncesine kadar Moskova’nın Şeremetyevo ve Domodedova havalimanlarından uçuşlarını gerçekleştiren THY, Vnukova’daki ilk uçuşunu 25 Mart 2012’de gerçekleştirdi. Vnukova’ya geçişi stratejik bir adım olarak değerlendiren THY Rusya Genel Müdürü Deribaş’a göre, yeni terminalle birçok avantaj elde edildi.
 
Moskova’nın güneybatısında yer alan Vnukova şehre en yakın konumda bulunuyor. Yeni havalimanı İstanbul ve Türkiye’ye minimum uzaklıkta olduğundan hem şirkete hem yolcuya ciddi vakit ve nakit tasarrufu sağlıyor. Coğrafi konumundan dolayı THY’ye her seferde 15 dakika kazandıran Vnukova, rakipleri kadar trafik sorunlarından da şikayetçi değil. Beş katlı A Terminalin en altında yerleşen hızlı tren platformu yolcuların yarım saatte başkentin merkezinde bulunan Kievski garına ulaştırıyor. Böylelikle uçaklara geç kalan yolcuların neredeyse sıfırlanması müşteri memnuniyetinin artmasını sağlıyor.
 
VNUKOVA İLE VAKİT VE NAKİT KAZANCI
 
THY, Vnukova’ya geçtikten sonra Rusya’daki yıllık yolcu sayısını en az 130-140 bin artırdı ve uçak doluluk oranlarını da yüzde 75’ten yüzde 85’e çıkardı. Vnukova A Terminali’nin THY ekibinin adeta evi haline geldiğini ifade eden Deribaş, “Yolcular buraya daha kolay ulaşabiliyor. Daha ferah ve güzel bir havaalanı. Güvenlik kontrolünden, check-in’den ve gümrükten geçerek uçağa geçmek çok daha yakın. Moskova’nın başka havaalanlarında transfer esnasındaki zaman kaybı ortalama 45 dakikayken Vnukova’da bu süre 15 dakikaya kadar iniyor.” dedi.
 
VNUKOVA BUSİNESS SALON YAKINDA HİZMETE GİRİYOR
 
Rus müşterilerin uçakta ikram edilen yemek ve içeceklerden memnun olmalarının kendilerini gururlandırdığını kaydeden Deribaş, “Yaptığımız anketlere göre yolcularımızın yüzde 96’sı ikramlarımızdan memnun.” bilgisini verdi.
 
Şirketin Türkiye, Rusya ve dünya çapında iddialı büyüme planlarını anlatan THY Rusya Genel Müdürü, “Günümüzde 210 uçaktan oluşan filomuz 2020 itibariyle 375’e çıkacak. Airbus’la vardığımız anlaşma kapsamında birkaç yıl içinde filomuza katılacak 117 adet A321 ve A321 yeni uçaklarla filomuzun ortalama yaşı 6,6’dan 5’e inecek. 2016-17’ye kadar İstanbul’da 6 pisti ve 150 milyon yolcu kapasitesi olan dünyanın en büyük havalimanı inşa edilecek. Önümüzdeki Mayıs Haziran aylarında Vnukova’da İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki business salonun biraz küçüğü, ancak kalite olarak daha da iyisi hizmete girecek.” dedi.
 
THY, VNUKOVA’YA DEĞER KATTI
 
THY’nin Vnukova’ya taşınmasından memnun olduklarını ifade eden Vnukova Havalimanı Genel Direktörü Aleksandrov da, “Havalimanızı onlarca farklı reklamla tanıtabiliriz. Ancak THY gibi dünya markası bir hava yolu şirketinin bizi tercih etmesi çabalarımızın sonucu. THY’nin genç filosu, son teknolojilere odaklanması ve teknik personelin çok profesyonel olması Vnukova’ya değer kattığı tartışılmaz bir gerçek.’’ şeklinde konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim