• BIST 9524.59
  • Altın 2492.245
  • Dolar 32.5542
  • Euro 34.6939
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

THY, Rusya'ya sefer sayısını artırıyor

THY, Rusya'ya sefer sayısını artırıyor
THY Rusya Müdürü Mefal Deribaş, "Havaalanlarının kapasitesi uygun olsa daha fazla uçmak isterdik. Çünkü doluluk oranımız yüzde 75'in atına düşmüyor

THY'DEN FREKANS ARTIŞI

THY Rusya Müdürü Mefal Deribaş, "Havaalanlarının kapasitesi uygun olsa daha fazla uçmak isterdik. Çünkü doluluk oranımız yüzde 75'in atına düşmüyor"

THY Mart ayı itibariyle haftanın 3 ayrı günüde İstanbul-Moskova hattında 5 uçak kaldıracak. Ankara"dan 3 olan sefer sayısı da 5'e yükselecek.

THY Rusya Müdürü Mefal Deribaş, “Havaalanlarının kapasitesi uygun olsa daha fazla uçmak isterdik. Çünkü doluluk oranımız yüzde 75"in atına düşmüyor” dedi.

Türkrus.com'a açıklamalarda bulunan Mefail Deribaş, iki ülke arasında vizelerin kaldırılacağı, yeni turizm sezonunun başlayacağı ilkbahara yeni hamlelerle gireceklerini söyledi. Deribaş"ın verdiği bilgiye göre, THY haftanın 3 günü Moskova Şeremetyevo ile İstanbul Atatürk Havalimanı arasında günde 5 sefer yapacak. Şu an bu havaalanından günde 3 sefer yapılıyor.

Yeni hamleler bununla da kalmayacak. Halen haftada 3 kez yapılan Ankara-Moskova uçuşları da 5 güne çıkacak. Antalya"ya kış dönemi haftada 3 kez yapılan uçuşlar, baharla birlikte haftanın 7 günü yapılacak.

Deribaş, şu an haftada Moskova"dan Atatürk Havalimanı"na 21, Sabiha Gökçen"e 4, Ankara"ya 3, Antalya"ya 3 sefer yapıldığını, yeni planlama ile Atatürk Havalimanı"na 24, Sabiha Gökçen"e 4, Ankara"ya 5, Antalya"ya 7 sefer yapılacağını açıkladı.

Ruslar, THY"yi neredeyse Milli Havayolu gibi benimsediler

Deribaş, “Doluluk oranımız yüzde 75"in altına düşmüyor. Yüzde 70-80 civarında Rusya vatandaşı yolcumuz var. Ruslar da artık THY"yi neredeyse milli havayolu gibi benimsediler ve çok memnunlar” dedi.

2005"e kadar sadece Moskova"ya sefer yapan THY, 2009 sonunda 600 bin yolcuya ulaşmış durumda. Moskova ile birlikte Rusya"da 7 noktaya yapılan direkt uçuşlarda 400 bin yolu Moskova"ya, 200 bin yolcu diğer şehirlere taşındı. THY Müdürü Deribaş, Rusya"da bir havayolu şirketi satın alma girişimlerinin de devam ettiğini, bunun tamamlanması durumunda THY"nin Rusya"da neredeyse “iç hat” seferleri yapan bir şirket durumuna geleceğini vurguladı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim