• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

THY, Sabiha Gökçen'de kalıcı filo kuracak

THY, Sabiha Gökçen'de kalıcı filo kuracak
Türk Hava Yolları (THY), 3. Havalimanı açıldığında Sabih Gökçen'e 100 uçak daha kaydırarak buradaki filosunu genişletecek


 THY Genel Müdürü Temel Kotil, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kalıcı bir filo kuracaklarını ve İstanbul'daki üçüncü havalimanını açıldıktan sonra o dönemde ellerinde olacak yaklaşık 400 uçağın 100'ünü buraya kaydıracaklarını söyledi.

İstanbul'un Avrupa Yakası'nda kurulacak olan Üçüncü Havalimanı'nın 2017 yılında 90 milyon yolcu kapasiteli ilk etabının devreye alınması ve THY'nin bu havalimanını yeni merkezi olarak kullanması planlanıyor.

THY'nin mil kullanımına yönelik alışveriş sitesi 'Shop&Miles'ın tanıtımı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kotil, "Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da bir yapılanma gerçekleştiriyoruz. 2014 yılında koltuk sayımız yüzde 14 arttı. Ama önümüzdeki dönemde Atatürk Havalimanı'nda yüzde 10 büyüme şansımız yok. Bunu görünce Sabiha Gökçen'de de bir filo kuruyoruz. Ama orada geçici değil kalıcı bir filo kuruyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki yıllarda Sabiha Gökçen'de daha çok uçak göreceksiniz" dedi.

Sabiha Gökçen'den yapılacak uçuşların da Türkiye'yi kapsayacağını belirten Kotil, "Bir de Avrupa'yı olabildiği kadar kapsayacağız. Ayrıca Ortadoğu ve Orta Asya'ya da bir network kuruyoruz. Dolayısıyla Sabiha Gökçen'deki büyümemiz kalıcı bir büyüme olacak" dedi.

Yıllık ortalama yüzde 14'lük koltuk büyümesini yerleşik hale getirdiklerini belirten Kotil, "Umarım büyüme planlarımızda Atatürk Havalimanı bize bir kısıt olmayacaktır" diye konuştu.

Kotil bir matematik model kurduklarını ve oluşturdukları senaryoya göre İstanbul Üçüncü Havalimanı'nın 2021 yılında 120 milyon yolcuyu ulaşacağını tahmin ettiklerini belirterek, "Üçüncü Havalimanı, Pekin ve Cakarta Havalimanları'nın ardından dünyanın üçüncü büyük havalimanı olacak" dedi.

Kotil, "Talep büyümesine bakarak konuştuğumuzda 2030'lu yılarda ise İstanbul Üçüncü Havalimanı'nın 200 milyon yolcuya ulaşabilecek potansiyeli bulunuyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim