• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

THY, Sabiha Gökçen’den dünyaya uçacak

THY, Sabiha Gökçen’den dünyaya uçacak
Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan başlattığı yurtdışı tarifeli uçuşlarıyla dünyanın 13 noktasına uçacak.

Türkiye’nin en önde gelen havayolu şirketlerinden olan Türk Hava Yolları (THY), toplam 47 havayolunun 123 noktaya uçuş gerçekleştirdiği İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havayolu’nun yurtdışı uçuşlarına dahil oldu. 31 Mart Pazar günü itibariyle başlanan uçuşlarla dünyada 13 noktaya seferler düzenlenecek.

İlk uçuşların başlanmasının şerefine havalimanının giden yolcu bölümünde pasta kesen THY ve Sabiha Gökçen yetkilileri bu işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
 
THY’Yİ BİZ TEŞVİK ETTİK
 
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı CEO’su Gökhan Buğday, ISG olarak bu işbirliğinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “THY’yi biz teşvik ettik, kendileri de planlamalarını yapıp belirli bir süreç içerisinde bize döndüler” dedi.
 
Bu işbirliği için 2 yıldır çalışmalar yapıldığını açıklayan Buğday, bu yeni anlaşmayla THY’nin % 80’i yurtdışına uçacak olan 8 uçağının havalimanlarına dahil olduğunu söyledi. Buğday, sözlerini şöyle sürdürdü: “THY dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketi. Türkiye’de havayolları da tıpkı THY gibi hızlı büyüyor. Biz, ülkemizin önemini yeni yeni fark ediyoruz. Bu da havayollarına yansıyor. Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı İstanbul’da milli havayolu şirketimizin bizimle birlikte çalışması bizim için gurur kaynağı.”
 
Buğday, dünyada yıllık % 4.5’lik havayolları büyüme rakamının Türkiye’de daha üst seviyelerde olduğunu, bu tip ortaklıklarla rakamın daha da yukarılara çekileceğini de sözlerine ekledi.
 
Törenin ardından saat 12.40 itibariyle THY’nin Sabiha Gökçen’den yurtdışına yaptığı ilk uçuş Paris’e gerçekleştirildi.
 
NERELERE UÇACAK?
 
Türk Hava Yolları Sabiha Gökçen’den dünya üzerinde tam 13 noktaya ulaşacak. Bu noktalar şöyle: Londra, Paris, Amsterdam, Milano, Viyana, Kiev, Hamburg, Düsseldorf, Tahran, Bakü, Kuveyt, Tiflis, KKTC-Ercan Havalimanı. THY, bu noktalara uygun fiyatlarla uçuşlar sunmayı planlıyor.
 
thy_sabiha_gokcen2.20130401120554.jpg
 
thy_sabiha_gokcen3.jpg
 
thy_sabiha_gokcen4.jpg
 
thy_sabiha_gokcen5.jpg
 
thy_sabiha_gokcen6.jpg
 
Haber ve Fotoğraflar: Ulaş KIROĞLU
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim