• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

THY, sahipsiz eşyaları ihale ile satacak

THY, sahipsiz eşyaları ihale ile satacak
Uçaklarda unutulmuş 478 adet muhteviyatlı bagaj, 14 bin 390 adet sahipsiz eşya, çocuk arabası, tekerlekli sandalye satışı için ihale açıldı. Tahmini bedeli 140 bin lira olan eşyaların satışı için 6 Eylül'de teklif alınacak.

THY, sahipsiz eşyaları satıyor

Uçaklarda unutulmuş 478 adet muhteviyatlı bagaj, 14 bin 390 adet sahipsiz eşya, çocuk arabası, tekerlekli sandalye satışı için ihale açıldı. Tahmini bedeli 140 bin lira olan eşyaların satışı için 6 Eylül'de teklif alınacak.

Türk Hava Yolları (THY), uçaklarda unutulmuş ve bekleme süresi içinde sahipleri tarafından alınmayan eşyaları ihale ile satacak.

THY'nin gazetelerde yayımlanan ilana göre, THY'nin Bagaj Aksaklıkları Takip Merkezi Müdürlüğü Deposu'nda bulunan 478 adet muhteviyatlı bagaj, 537 adet bebek arabası, 32 adet tekerlekli sandalye, 14 bin 390 adet sahipsiz eşya, kapalı zarfla teklif alma sonrası açık artırma usulüyle satılacak.

Satışa konu eşyanın tahmini bedeli, KDV hariç 140 bin lira, geçici teminatı 15 bin lira olarak belirlendi. Eşyaların satışı için 6 Eylül'de teklif alınacak. Tahmini bedelin altındaki teklifler değerlendirmeye alınmayacak.

İhaleye katılacak olanların, ihale dokümanı almaları ve eşyaları görmeleri gerekiyor. İhale dokümanının bedeli 60 lira.

Yetkililer, bir uçağın seferini gerçekleştirdikten sonra, içinin kabin amiri tarafından unutulan bir eşya olup olmadığının belirlenmesi için kontrol edildiğini, yolcular tarafından unutulan bir eşya olması durumunda bunun bir tutanakla Uçak Temizlik Amirliği'ne daha sonra da kayıp eşya ofisine teslim edilerek kayıt altına alındığını belirttiler.

Bir ay süresince ofiste bekletilen eşyalar, başvuru olmadığı taktirde kayıp eşya deposuna alınıyor. Depodaki eşyalar, bir yıl olan bekleme süresinin bitiminde ihale ile satılıyor. Mevzuat gereği, satış gelirleri, 5 yıl sonra şirket hesabına aktırılabiliyor.

Yasa gereği, bulunan eşyaların 5 yıl geçmeden sahiplenilemediği, sahiplenilemediği için de ihtiyaç kurumlarına bağışlanamadığı, THY'nin de bu eşyaları 5 yıl süreyle tutacak imkanı olmadığı için satışa çıkardığı kaydedildi. Unutulmuş eşyaların satışına ilişkin ihale, yılda bir kez yapılıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim