• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

THY, Şarm El-Şeyh seferleri bugün başladı

THY, Şarm El-Şeyh seferleri bugün başladı
Mısır'ın Türkiye Büyükelçisi Abderahman Salaheldin, Mısır'ın son dönemde Türklere vize konusunda kolaylık sağladığını belirterek, "Sürekli ülkemize seyahat edenler, vize konusunda 24 saat beklemeden çoklu giriş alacaklar" dedi...

 

THY'nin İstanbul'dan 9 Ekim'de Şarm El-Şeyh'e 17 Ekim'de ise Hurghada'ya direkt uçuşlarının başlayacak olması nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Salaheldin, Mısır'ın son dönemde Türklere vize konusunda kolaylık sağladığını söyledi.
 
Türklerin vizelerini artık önceden değil, havalimanında alabildiğini belirten Salaheldin, "20 yaşın altında ya da 45 yaşın üstünde olanlar havalimanına vardıklarında vizelerini alabiliyorlar. Sürekli ülkemize seyahat edenler, vize konusunda 24 saat beklemeden çoklu giriş alacaklar. Bunlar bizim vizeyi kaldırma yönünde olduğumuzu gösteriyor. Bunun sözünü Ankara'da verdik" ifadelerini kullandı.
 
"Mısır 2010 yılında en iyi destinasyonlardan biriydi"
 
Mısır Turizm Bakanı Hisham Zazou ise Mısır hükümetinin Türkiye ile olan işbirliğini gelecekte artırmayı planladığını dile getirdi.
 
Türkiye'nin turizmde 31 milyon ziyaretçi sayısını aştığını anımsatan Zazou, kendilerinin de bu alanda bir başarı hikayesi olarak anılmak istediklerini ifade etti.
 
Mısır'ın 2010 yılında en iyi destinasyonlardan biri olduğunu anlatan Zazou, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Mısır'da turizm konusunda önümüzdeki günlerde canlanma olmasını bekliyoruz. Özellikle Avrupa'da görüşme yaptım. İngiltere'den yüzde 20, Almanya'dan ise yüzde 30'luk bir geri kazanım olacak. Mısır Devlet Başkanımız ile Çin'e gittik. Çin'den gelen turist sayısında da artış bekliyoruz. Türkiye ile tam bir ortaklık sağlamak istiyoruz. Her iki ülkenin lehine fırsatlardan yararlanacağız. TURSAB ile 10 Aralık'ta Mısır'da bir çalıştay gerçekleşeceğiz ve gelecekteki iş imkanlarını geliştirmeyi amaçlıyoruz. Prensipte Kahire ve İskenderiye'ye uçuş sayısını artırmayı düşünüyoruz. Mısır Havayolları'nın da İstanbul-Kahire arasındaki uçuş trafiği artırılacak. Uluslararası destinasyonları hedef alıyoruz. Güney Afrika, Çin, Japonya hatta Amerika'ya ulaşacağız. Roadshowlar, özel Türk-Mısır geceleri düzenlemeyi planlıyoruz. Bunu iki ülkenin işbirliği ile gerçekleştireceğiz."
 
Tur operatörleri için sübvansiyonlar ile ortak pazarlama ve eğlence turizmi için teşviklerinin olacağını aktaran Zazou, Türkiye ile işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.
 
2013 yılı ve sonrasında Mısır'ı dünyanın turizm merkezi haline getirmeyi planladıklarını anlatan Zazou, Mısır'da turizm gelirinin gayri safi milli hasılanın yüzde 11,3'ünü, ülkeye gelen dövizin ise yüzde 20'sini oluşturduğunu vurguladı.
 
Turizm sektöründe çalışanların Mısır iş gücünün yüzde 12,6'sına denk geldiği bilgisini veren Zazou, "Bu nedenle turizm, ülkenin en önemli gelir kaynaklarından biridir. Mısır İçişleri Bakanlığı, en üst düzeyde önlemlerle ülkedeki güvenliği tekrar garanti altına aldı. 2012 yılının ocak ile ağustos ayları arasında ülkeye gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,4-lük bir artış göstererek 5 milyonu aştı. Yeni anlaşmayla birlikte bu rakamın daha da yükseleceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.
 
"Türkiye'ye gelen turistler, Mısır'a da gitmek istiyorlar"
 
Thy Genel Müdürü Temel Kotil de 10 bin rezervasyon aldıkları bilgisini verdi.
 
Thy olarak çok fazla kente hizmet verdiklerini ve böylece ortak pazarlama yaptıklarını dile getiren Kotil, "Türkiye'ye gelen turistler, Mısır'a da gitmek istiyorlar. Bu sinerji anlamına geliyor. Bu Türkçe'de bereket anlamına geliyor. Yani 1 yerine 2 alıyorsunuz. Daha fazla turist, daha fazla değer anlamına geliyor. 10 bin rakamı bize sürpriz oldu" ifadelerini kullandı.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Faruk Şen ise Mısır ile Türkiye arasında turizm konusunda çok önemli anlaşmalar yapıldığını, bunun meyve verme zamanının geldiğini dile getirdi. Şen, şunları söyledi:
 
"2010 yılında Türkiye'den Mısır'a 63 bin turist gelmiş. 2011'de Mısır'dan gelen turist sayısı 100 bini geçecektir. Türkiye ile Mısır, uzak destinasyonlardan turist getirme konusunda işbirliği yapmalı. Çünkü uzak ülkelerden gelenler sadece bir ülkeyi görmek istemiyorlar, 2-3 ülkeyi görmek istiyorlar" şeklinde konuştu.
 
- Mısır, 2017 yılında 25 milyar dolarlık turizm geliri bekliyor -
 
Piramitler ve Nil Nehri gibi doğa güzellikleriyle dünya turizm pastasından daha fazla pay almak isteyen Mısır, 2017 yılında 25 milyar dolarlık turizm geliri bekliyor.
 
Söz konusu rakamın 2017'den sonra 30 milyar dolara ulaşmasını hedefleyen Mısır'ın ziyaretçileri arasında Avrupalılar ilk sırada yer alıyor.
 
Türk Havayolları ile yapılan yeni anlaşma kapsamında, 9 Ekim tarihinde İstanbul'dan Şarm El-Şeyh'e, 17 Ekim'de ise Hurghada'ya direkt uçuşlar başlatılacak. Bu sayede Türk turist sayısının 2013'te 100 bine ulaşması bekleniyor.
 
Mısır ayrıca bu destinasyonlara olan tur paketlerini Almanya, Rusya, Japonya, Çin ve Latin Amerika'nın aralarında bulunduğu farklı pazarlara da ulaştırmak istiyor.
 
Toplantıya Mısır Başkonsolosu Wafaa Elhadidy, Türkiye'nin Mısır Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, Mısır Turizm Konsolosu Ahmed Ali İsmail ile Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yahya Baş da katıldı.
 
THY Şarm El-Şeyh'e başladı
 
Türk Hava Yolları bugünden itibaren Şarm El-Şeyh seferlerine başladı. Sefer yaptığı 90 ülke, 204 nokta ile dünyada en çok ülkeye uçan aynı zamanda en büyük beşinci uçuş ağına sahip olan Türk Hava Yolları, Mısır’ın turizm beldelerinden Sharm El Şeyh’e uçuş başlattı.
 
İstanbul - Şarm El Şeyh (Mısır) seferleri 9 Ekim 2012 tarihinden itibaren haftada 4 gün karşılıklı olarak icra edilecek. İstanbul’dan Şarm El Şeyh’e tüm vergiler dahil gidiş-dönüş 99 Avro’dan başlayan açılışa özel ücretlerle seyahat edilebilir.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim