• BIST 9714.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

THY şimdi de uçak koltuğu üretecek

THY şimdi de uçak koltuğu üretecek
Son yıllarda dışarıdan aldığı hizmetleri kendi bünyesinde kurduğu şirketlerle karşılama yoluna giden THY, şimdi de uçak koltuğu üretecek.

THY KOLTUĞUNU DA ÜRETECEK

Son yıllarda dışarıdan aldığı hizmetleri kendi bünyesinde kurduğu şirketlerle karşılama yoluna giden THY, şimdi de uçak koltuğu üretecek. Üretim Kibar Holding şirketlerinden Assan Hanil ortaklığıyla yapılacak

Toplam 155 uçaklık dev filosuyla dünyanın önde gelen havayolu firmalarından biri olan Türk Hava Yolları (THY), uzun zamandır planladığı uçak koltuğu üretimi konusunda Kibar Holding'le el sıkıştı. Bu konuda birçok firmayla görüşmeler yapan THY'nin üretim için tercihini Ali Kibar'ın sahibi olduğu Kibar Holding şirketlerinden Assan Hanil'den yana kullandığı öğrenildi. Koltukların prototip üretimlerini gerçekleştiren tarafların, yakında seri üretime geçmesi bekleniyor. THY, burada ürettireceği koltukları öncelikle kendi ihtiyacı için kullanmayı planlıyor. Çünkü bilindiği gibi havayolu firmalarının sipariş ettiği yeni uçakları koltuksuz isteme gibi bir seçeneği var. Bu seçenek daha ekonomik olduğu için THY'nin buradan önemli bir tasarruf sağlaması bekleniyor. Bunun yanı sıra mevcut uçak filosu içinde yıpranmış ve değiştirilmesi gereken koltuklar için de yerli üretimin tercih edilmesi söz konusu olacak.

YENİ STRATEJİ

Aslında bu işbirliğinin THY'in son yıllarda uyguladığı bir yönetim stratejisinin bir ürünü olduğunu söylemek mümkün. Bu yönde en önemli adım ikram hizmetlerinde atılmıştı. 2006 yılında kurulan TURKISH DO & CO, 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren Türkiye'nin büyük havalimanlarında, havayolu ikram faaliyetine başlamıştı. Aynı durum şirketin yakıt alımları için de söz konusu. Zira 2009 Eylül'ünde Türk Hava Yolları ve OPET'in yüzde 50-50 ortaklığıyla kurulan THY OPET Havacılık Yakıtları A.Ş., hava araçlarının ihtiyacı olan yakıtın depolanması ve uçağa ikmali alanında hizmet veriyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim