• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

THY şirket içi eğitim ve sınavları iptal etti

THY şirket içi eğitim ve sınavları iptal etti
Türk Hava Yolları, 15 Mayıs’ta başlayan greve kabin memurlarının bir bölümünün katılmasından dolayı bütün şirket içi eğitimleri ve sınavları iptal etti. Eğitmenler ve kontrol kabin amirleri uçuşlara verildi.
Türk Hava Yolları, 15 Mayıs’ta başlayan grevin uçuşları aksatmaması için olağanüstü çaba harcıyor. Kokpit, idari personel ve teknisyenlerin neredeyse hiç katılmadığı ve sadece kabin ekiplerinin iş bırakarak dahil olduğu grevde en büyük sıkıntıyı da THY Kabin Hizmetleri Başkanlığı yaşıyor.
 
Grevin başladığı saatten itibaren şu ana kadar uçuşlarda olağandışı aksama yaşanmadı ancak, bu süreçte THY Kabin Hizmetleri Başkanlığı operasyonları yürütmekte bir hayli zorlanıyor.
 
Hava İş Sendikası’na göre 1000’e yakın THY çalışanının iş bıraktığı iddia edilirken THY kanadı 200 civarında personelin greve katıldığını iddia ediyor. Greve katılanların sayısı konusunda çelişkili bilgiler verilse de THY, grevin uçuşlara yansımaması için ilk günden itibaren olağanüstü çaba harcıyor. TİS kapsamında olmadıkları için greve katılmayan part time kabin memurlarının dışında greve katılmayan diğer çalışanlarla şu ana kadar uçuşları başarıyla yürüten THY, boş günü olan kabin memurlarını da uçuşa davet ederek operasyonları yürütmeyi başarıyor.
 
THY Kabin Hizmetleri Başkanlığı, ihtiyaca cevap verebilmek için eğitmenleri ve kontrol amirlerini de uçuşlara gönderiyor. THY son olarak, kabin personeline yönelik bütün eğitim programlarını da süresiz olarak iptal ederken, kabin amirliği ve İngilizce sınavlarının da yapılmayacağı duyuruldu. Kabin personelinin rutin sağlık kontrollerine de bu ay sonuna kadar ara verildi. Kabin ekibine yönelik yapılan duyuruda, “23-31 Mayıs tarihleri arasındaki MU1 ortaklık içi sağlık muayeneleri iptal edilmiştir” denildi.
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim