• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

THY, Sırp Havayolları JAT’ı satın alıyor

THY, Sırp Havayolları JAT’ı satın alıyor
Sırbistan Devlet Bakanı Ugljanin, ulusal havayolu şirketleri olan JAT'ın THY'ye satışı konusunda çalışmaların hızlandığını söyledi.

THY, Sırp Havayolları JAT’ı alıyor

Sırbistan Devlet Bakanı Ugljanin, ulusal havayolu şirketleri olan JAT'ın THY'ye satışı konusunda çalışmaların hızlandığını söyledi.

Sırbistan Başbakanı Mirko Cvetkoviç ve Devlet Bakanı Sulejman Ugljanin, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından dün düzenlenen Türk-Sırp İş Forumu'na katıldı.

Ankara'da dün gerçekleşen temaslarının başarılı geçtiğini söyleyen Sırbistan Başbakanı Mirko Cvetkoviç, Sırbistan'a yatırım ve Sırbistan'la işbirliği konusuna değindi. Cvetkoviç, özelleştirmelerle birlikte ülkede siyasi ve ekonomik değişiklikler meydana geldiğini, ülkenin AB'ye doğru yol aldığını anlattı ve "Sırbistan, işbirliği ve yatırım için cazibe merkezine dönüşecektir'' dedi.

Sırbistan Devlet Bakanı Sulejman Ugljanin de gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Sırbistan ulusal havayolu şirketi JAT'ın satışı konusunda, yakın bir gelecekte THY ekibinin Sırbistan'ı ziyaret ederek bu konunun nihayetlendirilmesi konusunda adımlar atılmasının beklendiğini söyledi. Bölgesel havayolu kurulması konusunda netleşme olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine Ugljanin, "THY eğer JAT'ı alırsa bu konu netleşir. Çünkü THY'nin böyle bir konsepti var'' dedi. THY'nin payıyla ilgili soruya da Ugljanin, "çoğunluk olur'' yanıtını verdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim