• BIST 9458.27
  • Altın 2495.11
  • Dolar 32.5919
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

THY: Suriye ortaklığımızdan zarar etmedik

THY: Suriye ortaklığımızdan zarar etmedik
THY, KAP’a yaptığı açıklamada son dönemde çıkan haberlerin aksine, Suriye’deki ortaklığındaki paranın kaybedildiği iddilarını yalanladı.

THY: Suriye ortaklığımızdan zarar etmedik

THY, KAP’a yaptığı açıklamada son dönemde çıkan haberlerin aksine, Suriye’deki ortaklığındaki paranın kaybedildiği iddilarını yalanladı.

Türk hava Yolları, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı resmi açıklamada Suriye’deki ortaklığında biriken 9 milyon dolarlık paranın şu an için Suriye’deki mevcut şartlardan dolayı bloke olduğunu, ancak bu para üzerinden faiz geliri kazanmaya devam ettiğini belirtti.

THY’nın açıklamasında şöyle denildi:

“Son günlerde basında Ortaklığımızın Suriye satış hasılatından biriken yaklaşık 12 milyon USD karşılığı nakde Suriye resmi makamları tarafından el konulduğunu ya da bu tutarın geri dönülemez bir şekilde kaybedildiğini ima eden bazı haberler çıkmıştır.

Ortaklığımız Ortadoğu ve Afrika gibi kapalı kambiyo rejimlerinin yaygın olduğu ve para transferlerinde uzun resmi onay süreçlerinin bulunduğu jeopolitik açıdan da dünyanın en zor coğrafyalarından birinde yaygın bir şekilde operasyon yapmakta olup dönemsel olarak bu bölgelerde kur riskine ilişkin sorunlar ve para transferlerinde zorluklarla karşılaşılabilmektedir.

Suriye’de yaşanan olaylarda da benzer şekilde kur riski ve para transferi zorlukları yaşanmakta olup Ortaklığımızın operasyonlarının durdurulduğu gün itibari ile Suriye’deki uluslararası bir bankada Ortaklığımıza ait hesaplarda mevduat olarak tutulmakta olan yaklaşık 9 milyon USD karşılığı tutar bloke olup mevcut şartlarda Suriye Bankacılık sisteminin uluslararası transfer yapabilme yeteneği de bulunmamaktadır. Bu çerçevede Suriyedeki uluslararası bir bankadaki mevduatımız üzerinden bulunduğu süre içinde faiz geliri elde edilmekte olup, haberde bahsedildiği şekilde bir zarar söz konusu değildir.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim