• BIST 9645.02
  • Altın 2411.726
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.7944
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

THY Teknik, bugün grev kararı alıyor

THY Teknik,  bugün grev kararı alıyor
Hava-İş Sendikası, THY Teknik A.Ş. ile yürüttüğü 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine, bugün iş yerine grev kararını asacağını bildirdi.

Türk-İş'e bağlı Hava-İş Sendikası ile THY Teknik A.Ş. arasında yürütülen TİS görüşmelerinde, resmi arabulucu süreci 11 Ocak 2011 tarihinde tamamlandı.

Anlaşma sağlanamaması üzerine yasal prosedür gereği grev kararı işlemlerini başlatan Hava-İş, 18 Ocak'ta yaptığı Başkanlar Kurulu ve Temsilciler Kurulu toplantısında grev kararı için tarih belirledi. Başkanlar Kurulu, grev kararı ilanının yarın THY Teknik A.Ş. Eski Hangar Giriş kapısında yapılmasına karar verdi.

Hava-İş Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamada, THY Teknik A.Ş’nin TİS görüşmelerini haksız bir şekilde 20 ay geciktirdiği belirtilerek, “Sorunun masada çözülmesi için büyük çaba sarf ettik. Ancak işverence getirilen şartlı teklifler ve temel taleplerimizin yok sayılması nedeniyle, süreç grev kararı aşamasına gelmiştir. Sendikamız üye ve yöneticilerinin hak ve menfaatlerinin korunması için eşit şartlarla her türlü diyaloga açık olduğu kadar, her türlü yasal demokratik haklarını çekinmeden kullanma konusunda da kararlıdır. Hava-İş Sendikası, işveren yetkililerine toplu iş sözleşmesini, baskıyla, çarpıtmayla, atölyelere her gün işe dün aldıkları müdürleri göndererek işçilerin kafasını bulandırma gibi basit demode olmuş yöntemlerle normal mecrasından çıkarılarak sonuç alma yönündeki uğraşlarının beyhude olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır” denildi.

www.ThyHaber.Com

İSTANBUL HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim