• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

THY Teknik ve Onur Air anlaşma imzaladı

THY Teknik ve Onur Air anlaşma imzaladı
Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve Onur Air 5 yıl süreli Komponent Destek Anlaşması imzaladı.

HANGİ UÇAKLARI KAPSAYACAK?

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve Onur Air 5 yıl süreli Komponent Destek Anlaşması imzaladı.

THY Teknik A.Ş ve Onur Air filosundaki 22 A320 tipi uçağı kapsayan 5 yıllık “Komponent Destek Anlaşması” bugün Türk Hava Yolları Teknik Hangar’da, THY Teknik Genel Müdürü İsmail Demir ve Onur Air Genel Müdürü Cankut Bagana’nın katılımıyla imzalandı.

Toplantıda yapılan açıklamada Onur Air’in, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’de bulunan komponent stoklarına erişebileceği, söz konusu uçaklarda mühendislik ve lojistik desteği de THY Teknik A.Ş tarafından sağlanacağı öğrenildi.

İmza töreninde konuşan THY Teknik A.Ş Genel Müdürü İsmail Demir, yurtiçi ve yurtdışındaki havayolu şirketlerine sağladıkları desteği artık Onur Air için de sağlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, “Yeni iştirakler kurmak ve yeni tesisler işaret etmenin yanısıra bu tür anlaşmalarla bakım kabiliyetlerimizi arttırmak ve hizmet çeşitliliğimizi geliştirmenin de gayreti içerisindeyiz. Ayrıca havacılık sektörünün en önemli isimlerinden Cankut Bagana ile birlikte çalışmakta aynı şekilde beni mutlu edecektir” diye konuştu.

Onur Air Genel Müdürü Cankut Bagana ise toplantıda yaptığı konuşmada, “Global şirketler arasında rekabet etmek için bu tür paylaşımlar her iki şirket için de çok önemlidir. Mesela bizi geçtiğimiz sene 6 gün kapatarak incelemişlerdi. Yurtdışında birilerinin ayağına basmıştık. İşte bu tür anlaşmalarla daha çok ayaklara basmayı ama sağlam durmayı hedefliyoruz. Sonuçta burada birbirimiz arasında yaşanan her alışveriş yurtdışına gitmeyen bir dolar demek. Onur Air ihtiyacı olan parçayı THY’nin hangarlarında bekletmeyecek. THY’de Onur Air’in hangarlarında bu parçaları bekletmeyecek. Ayrıca bu anlaşmanın ilerleyen zamanlarda büyümesi sektöre güç ve dinamizm katacaktır. Keşke daha fazla şirketimiz böyle güzel anlaşmalarla rekabetçiliği arttırsa, Türk Sivil Havacılığı bakım açısından hızlanmaya devam etse” diye konuştu.

Törenin ardından İsmail Demir, Cankut Bagana’ya porselen tabak armağan ederken, Bagana Demir’e maket uçak verdi.

İsmail Demir’in “Uçaklarım arasında bir tek Onur Air yoktu. Artık Onur Air de var” demesinin ardından Bagana “Madem en son bizi aldınız. En baş köşeye koyarsınız diye düşünüyorum” demesinin ardından gülüşmeler yaşandı.

Airport Haber

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim