• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

THY Teknik ve Pegasus'tan dev anlaşma

THY Teknik ve Pegasus'tan dev anlaşma
THY Teknik A.Ş., Pegasus Hava Yolları ile filosundaki tüm Boeing 737NG uçakları için 10 yıl süreli Komponent Destek Anlaşması imzaladı.

BÜYÜK ANLAŞMA İMZALANDI

THY Teknik A.Ş., Pegasus Hava Yolları ile filosundaki tüm Boeing 737NG uçakları için 10 yıl süreli Komponent Destek Anlaşması imzaladı.

THY Teknik A.Ş., Pegasus Hava Yolları ile filosundaki tüm Boeing 737NG uçakları için 10 yıl süreli Komponent Destek Anlaşması imzaladı. İmzalanan anlaşmaya ek olarak THY Teknik A.Ş, 2011 yılında Pegasus ve İzmir Hava Yolları filosundaki 15 uçak için C-Bakım, 7 uçak için geri teslim bakımı, 7 uçak için iniş takımı revizyonu ve 10 uçak için boya hizmeti verecek.

THY Teknik A.Ş Genel Müdürü Doç. Dr. İsmail Demir, yurtiçi ve yurtdışı menşeli havayolu şirketlerine verdikleri komponent destek hizmetlerine yeni bir anlaşma ile Pegasus Hava Yolları’ nın katılmasından dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek; “Pegasus Hava Yolları ile uzun süreli bir ilişkimiz vardı. Bu anlaşma ile ilişkimizi pekiştirmiş olduk. Her iki şirket içinde hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Son yıllarda yatırımlarına hız verdiklerine dikkat çeken Demir, “Yeni iştirakler kurmanın ve yeni tesisler inşa etmenin yanında bakım kabiliyetlerimizi arttırmanın ve hizmet çeşitliliğimizi geliştirmenin de gayreti içerisindeyiz, çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz” dedi.

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Çift taraflı gururluyum. 1.5 senedir bu anlaşmayla uğraşıyoruz. Yurtdışında da görüşmelerimiz oldu. Teklifler almaya başladık. Ama bu bakım işini THY Teknik başka firmalara kaptırmadı. Kazanırken de akranlarını geride bıraktı. İnanın akranları öyle ufak şirketler değil, kıta Avrupası'nın önemli oyuncularıydı. Bu yüzden kendimi hem işveren hemde işi alan olarak görüyorum. Her iki firma için de hayırlı olsun.”

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, THY Teknik’in hizmet anlayışından ve kalitesinden ödün vermediklerini, Pegasus’un Türk Hava Yolları’yla aynı pazarda rakip olmalarına rağmen uçaklarına THY Teknik tarafından THY uçakları kadar değer verilerek ve özenilerek bakım yapıldığını ifade etti. Haybat “Aynı anlayışın yeni imzalanan ve iki taraf için de önemli bir anlaşma olan Komponent Destek Anlaşması” kapsamında alacağımız hizmetler için de geçerli olacağından eminim. Atılan bu adımın ülkemizin havacılık sektöründeki dışa bağımlılığın azaltılması yönünde önemli bir adım olduğuna inanıyorum” diye diye konuştu.

İmzalanan anlaşmanın ardından Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Ali Sabancı, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürü İsmail Demir’e imzaladığı uçağı hediye ederken, Demir ise Sabancı’ya el işi porselen tabak hediye etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim