• BIST 9756.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

THY Teknik'te hedef dünyada ilk 5'e girmek

THY Teknik'te hedef dünyada ilk 5'e girmek
Türk Hava Yolları THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Karaman, dünyada ilk 5'e girmeyi ve cirolarını da 1.5 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.


TÜRK Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Karaman, 1'i Başkent Ankara Esenboğa'da 4'ü İstanbul İstanbul Atatürk Havaalanı , 2'si ise Sabiha Gökçen Havalimanı'nda olmak üzere yekün 7 hangarda 2014 senesinde 3 bin 30 uçağa hizmet verdiklerini belirtti .

Karaman, bu bakımların 2 bin 677'sinin Türk Hava Yolları THY 'na arka kalan 353'ün ise değişik havayolu firmalarına verildiğini ifade etti .

Ahmet Karaman, “Hedefimiz 2015 senesinde bu sayıyı 3 bin 467 ye çıkartmak. THY 'nın sürat ile artan filosu göz önüne alındığında, hem de dünya genelinde artan filo sayısı baz alındığında, şirketimizin havacılık bakım tamir sektöründeki yükselişinin aynı sürat ile devam edeceğini göstermektedir” diye belirtti .

Havacılık bakım tamir sektörünün yapısı gereği kendilerine tüm dünyadan alıcı geldiğinin altını önemle çizen Karaman, "THY Teknik A.Ş. Türkiye 'de THY dışında Türkiye Jet, SunExpress, Atlasjet, Pegasus, Onur Air'e bakım ve tamir hizmeti veriyor. Ayrıca vatan dışından bilhassa ülkemizin konumunun da avantajı ile Doğu Avrupa, Orta Asya ve Kuzey Afrika bölgelerinden müşterilerimiz bulunuyor” diye açıkladı .

DÜNYADA DOKUZUNCU SIRADAYIZ

Küresel Bakım-Onarım-Tedarik pazarında ciro olarak bakıldığında dünyada dokuz . sırada olduklarını dile getiren Karaman, hedef cirolanırının 1,5 milyar dolar olduğunu ortaya koyarak , “2014 senesi için 57,7 milyar dolar olduğu göz önüne alınırsa bu küresel pazardaki pazar payımız % 1,2 Küresel pazarda en az 1,5 milyar dolar ciro seviyelerini bulacak. En çok büyük 5 oyuncu arasına girerek pazar payımızı da en az % 2 seviyesine çıkarmak istiyoruz.”

KAPASİTEMİZ YÜZDE 360 ARTTI

2006 ile 2013 seneleri arasında Türk Hava Yolları THY filosunun hızlı büyümesi dolayısıyla 2010 yılına kadar Türk Hava Yolları THY dışında bakım işleri alamadıkları dönemler olduğunu ifade eden Karaman şu şekilde devam etti: “Sabiha Gökçen Havalimanı'na kurduğumuz ve 2013 senesinde ilk fazını faaliyete açtığımız HABOM Uçak Bakım Tesislerimiz ile beraber ve 2013 senesinde MNG Teknik'in satın alınması ile beraber 10 geniş beden , 30 dar beden uçağa hizmet kapasitemiz % 360 artmış oldu. Bugün tüm dünyadaki global filo büyüklüğü yaklaşık olarak 23 bin tane uçak seviyesinde. 2024 senesinde tüm dünya filo büyüklüğünün yaklaşık olarak 33 bin tane uçak olacağı tahmin ediliyor 2024'e kadar uçak bakım sektöründe küresel pazarda ortalama senelik büyüme % 3.1 olarak öngörülüyor. En nihayet verilere göre senelik 57,7 milyar dolar olan uçak bakım ve tamir pazarının 2024 yılına kadar 86,8 milyar dolar seviyesine ulaşması beklenmekte ”

Türk Hava Yolları THY TEKNİK 2023 VİZYONUNUN MİHENK TAŞIDIR

Havacılık sektörünün Türkiye'ye sağladığı ek faydaların bilincinde olduklarını ve bu alanda Türkiye'yi daha iyi noktalara taşımak için ciddi yatırımlar yaşama geçirdiklerini söyleyen Karaman, sözlerini şu şekilde tamamladı: “550 milyon dolar yatırım ile kurulan THY Teknik A.Ş. tesisleri bunun en çok büyük örneği. Bu yatırımlarımız bir manada ülkemizin 2023 vizyonuna giden yolda mihenk taşlarıdır. Türkiye, coğrafik konumu olarak sivil havacılık faaliyetlerinin yoğun olduğu kıtaların birleşme yerinde olup, hem teknoloji açısından hem de kalifiye personel açısından dünya standartlarını yakalamıştır.

İstanbul merkezli olacak biçimde 3.5 saat uçuş mesafelik yarıçaplı bir daire çizildiğinde, dünya ticari yolcu uçağı filosunun yaklaşık olarak % 39'luk bölümüne denk gelen 30 milyar dolarlık bir pazara erişim söz konusudur.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim