• BIST 9524.59
  • Altın 2524.253
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.6057
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

THY Teknik'ten İSG'ye bakım tesisi

THY Teknik'ten İSG'ye bakım tesisi
Teknik, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan sonra Sabiha Gökçen'de de bakım onarım tesisi kuruyor. Türk Hava Yolları'nın iştiraki olan Teknik AŞ, büyük bir projeyi gerçekleştiriyor.

THY Teknik'ten dev proje

Teknik, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan sonra Sabiha Gökçen'de de bakım onarım tesisi kuruyor. Türk Hava Yolları'nın iştiraki olan Teknik AŞ, büyük bir projeyi gerçekleştiriyor.

Yapılan planlamaya göre, Havacılık Bakım-Onarım ve Modifikasyon Merkezi önümüzdeki kasım ayında faaliyete geçecek. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kurulacak bakım merkezinde ilk etapta 700 kişi işbaşı yapacak. Proje, 2016'ya kadar yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlayacak. Dar ve geniş gövdeli uçakların, gövde, motor ve komponent bakımlarının yapılacağı tesis, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, Asya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerine hizmet verecek.

Başta THY olmak üzere diğer havayolları uçaklarına bakım onarım hizmeti veren şirket, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki merkezi dışında ikinci bir bakım merkezini Anadolu yakasındaki Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kuruyor. THY Teknik Genel Müdürü İsmail Demir, Sabiha Gökçen'de kurulacak uçak bakım onarım tesislerinin 375 bin metrekarenin üzerinde alana inşa edileceğini, burada 2.500-3.000 kişilik istihdam sağlanacağını açıkladı. Proje kapsamında dar ve geniş gövdeli uçaklar için uçak gövde, motor ve komponent bakımı hizmetleri verilecek. Demir'in verdiği bilgiye göre dünyada bakımo narım ihtiyacı büyürken, bakım onarım hizmetlerini bağımsız firmalara verme eğilimi artıyor. Gökçen'deki tesisin de bölgesel bir bakım merkezi olması amaçlanıyor. Sahip olduğu coğrafi konum, yeni kurulacak teknik bakım merkezini Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, Asya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinin bakım onarım pazarlarına hitap eder duruma getirecek. Bugüne kadar inşaat, ekipman alımı ve insan kaynakları konusunda 500 milyon dolarlık yatırım yapılan Merkez, Ekim 2011'e kadar 12 dar gövdeli uçağa hizmet verebilecek kapasiteye sahip yeni hangara sahip olacak. Geniş gövdeli uçak hangarı da 2012'de hizmete girecek. 3 binden fazla nitelikli personel çalıştıran THY Teknik, Gökçen'deki tesislerinde 3 bin 500'ün üzerinde işçi çalıştırarak istihdam sayısını iki kat artıracak.

THY Teknik, Amerikalı ortağı ile Gökçen Havalimanı'ndaki tesislerin ilk etabı Türk Motor Merkezi'ni geçen yıl faaliyete geçirdi. 2010 yılının ilk 6 aylık döneminde 40 motor bakımı gerçekleştiren şirket, gelecek yıl 80 motor bakımı planlıyor. Teslim edilecek motorların 56'sının THY'ye, 24'ünün de diğer müşterilere ait olması bekleniyor. Bu performansı ile kısa sürede dünya çapında hizmet vermesi hedeflenen Türk Motor Merkezi, THY dışında, SunExpress, Yemen Airways, Corendon ve Sky Airlines motorlarına bakım hizmeti sunuyor. Şirket ayrıca Ave.com ve BH Airlines ile bakım anlaşması imzaladı. Pratt&Whitney'in networkünü de kullanarak dünyanın çeşitli ülkelerinde ihalelere giren şirket, bu amaçla Arjantin, Yemen ve Bosna Hersek sivil havacılığı tarafından yetkilendirildi. Yakında Çin sivil havacılık yetkisi için de sürecin başlayacağı ifade edildi. THY Teknik, ABD'li ortağı Pratt&Whitney ile 2 yıl önce Türk Motor Merkezi'ni hizmete açmıştı.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim