• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

THY, Türkiye'nin yurtdışına açılan vitrini

THY, Türkiye'nin yurtdışına açılan vitrini
Alman basınından Frankfurter Rundschau, THY'nin Türkiye'nin yurt dışına açılan vitrini olduğunu yazdı.

 

Bilindiği üzere THY'nin hisselerinin yüzde 49'u devletin elinde ve bu yüzden önemli kararlarda devlet etkili olabiliyor. Kısmen özelleştirilmiş olan şirketin başında 2006 yılından beri havacılık ve uzay mühendisi Temel Kotil bulunuyor. Türk Hava Yollarının uçakları dünyada 250 farklı noktaya uçuyor. Türk ekonomisinin de büyümesi neticesinde THY'nin yolcu sayısı dört milyondan 32 milyona çıktı. THY Genel Müdürü Temel Kotil döneminde izlenen küresel stratejiler neticesinde şirketin uçakları uluslararası alanda dikkat çekmeye başladı ve özellikle İstanbul Havalimanı önemli bir aktarma noktası hâline geldi. Bu nedenle Türkiye'de önümüzdeki yıllarda dünyanın en büyük havalimanının açılması planlanıyor.
 
Türk Hava Yollarının cirosu son beş yılda beş kat artış gösterdi ve yıllık 10 milyar dolara çıktı. Bu yıl yolcu sayısının 46 milyona çıkması bekleniyor. THY'nin yıllık cirosunun 2020 yılında yılda 18 milyar dolar civarında olması bekleniyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıldönümünde ise THY'nin dünyanın en büyük üç havayolu şirketi arasında yer alması hedefleniyor.
 
THY Genel Müdürü Temel Kotil, uçaklarında yemeklerin her zaman taze olduğunu ve müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarını belirtiyor. THY seferlerinde alkol yasağının yanı sıra yolculara izletilen "Muhteşem Yüzyıl" dizisinin yayını da kaldırıldı. Başbakan Erdoğan'ın sert bir dille eleştirdiği bu dizi artık THY'nin rakibi olan Emirates Hava Yollarında gösteriliyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim