• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

THY uçağı Hindistan'da alarma sebep oldu

THY uçağı Hindistan'da alarma sebep oldu
Türk Hava Yolları (THY) uçağı, Hindistan hava sahasına girmnek üzereyken, uçuş tanımlama kodunun başka bir uçakla aynı olması yüzünden Hindistan Hava Kuvvetleri'nde alarma yol açtı

Hava sahası ihlalleri için hazır bekleyen silah yüklü 2 askeri uçak güvenlik sebebiyle havalandı.

Hindistan basınında çıkan haberlere göre, dün sabah ülkenin Pakistan sınırındaki Rajasthan eyaleti üzerinden ülkeye girmek üzere olan THY uçağının tanımlama kodu, daha önce Hindistan hava sahasına giren başka bir uçakla aynı çıktı. Paniğe yol açan durum sebebiyle Hindistan Hava Kuvvetleri (IAF)’a ait iki MiG-21Bison savaş uçağı, başkent Yeni Delhi’ye 600 kilometre uzaklıktaki Jodhpur’daki hava üssünden THY uçağına doğru havalandı.

IAF yetkilileri, Yeni Delhi’ye doğru seyreden THY uçağının daha sonra gerekli bilgileri kendilerine doğruladığını, uçuş bilgilerinin düzeltildiğini, problemin çözüldüğünü ve yolcu uçağının istikametine devam etmesine müsaade edildiğini bildirdi. IAF yetkilisi, ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını ve şüpheye kapıldıklarını belirtti.

Uçuş tanımlama kodları ile yolcu uçakları, uluslararası yolculuklar sırasında yabancı ülkelerin hava sahalarına girerken kendi kimliklerini bildirmiş oluyor. IAF prosedürlerine göre, hava sahalarına girmiş olan kimliği belirsiz uçaklar ya da diğer uçan objeler askeri üniteleri harekete geçiriyor ve hazırda bekletilen savaş uçakları havalanıyor.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim