• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

THY uçağı yolcuları almadan geri döndü

THY uçağı yolcuları almadan geri döndü
Türk Hava Yolları’na ait Antalya-Moskova uçağı bu sabah inmesi gereken Moskova Vnukovo Havalimanı yerine teknik nedenlerden dolayı Moskova’daki Domodedovo Havalimanı'na indi ve hiç yolcu almadan tekrar havalanarak Antalya’ya geri dönmek zorunda kaldı.
Türk Hava Yolları'nın tarifeli olarak 22:10'da havalanması gereken TK211 sefer sayılı Antalya-Moskova uçağı 1 saatlik gecikmeyle 23:10 sularında havalanabildi. Moskova'daki Vnukovo Havalimanı'na inmesi planlanan THY'ye ait Airbus A321 tipi yolcu uçağının teknik nedenlerden dolayı Moskova'daki diğer havalimanı olan Domodedovo Uluslararası Havalimanı'na (yerel saatle) 3 saat gecikmeli olarak iniş yaptı. Uçak, Moskova'dan Antalya'ya gitmek için Vnukovo Havalimanı'nda bekleyen yolcularını da almadan boş olarak geri göndü.
 
Rusya Tur Operatörleri Derneği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Rus haber ajansı Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada,Rus turistlerin Antalya’ya uçamadığını belirterek, “Antalya-Moskova tarifeli uçuşunu yapan Türk Hava Yolları’na ait yolcu uçağı, inmesi gereken Vnukovo Havalimanı'na teknik nedenlerden dolayı inemedi. Buna ek olarak pilot hava şartlarının da olumsuz olduğunu belirtti. Bu nedenle uçak Domodedovo Havalimanı'na indi. Daha sonra uçak uçuş programı kesintiye uğramaması için Antalya’ya yolcu almadan tekrar uçtu. Vnukovo Havalimanı'nda uçuşu bekleyen yolculara da uçuşun olmayacağı belirtildi” dedi.
 
Lomidze, uçak yolcularının Rus tur operatörlerine ait blok turist yolcular ve bireysel turistlerden oluştuğunu da sözlerine ekleyerek, THY yetkililerinin kendilerine yolcuları başka uçakla göndereceklerini belirttiklerini ve turistlere yiyecek ikram ettiklerini söyledi.
 
Türk Hava Yolları Rusya Müdürü Mefail Deribaş, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, uçağın kötü hava şartlarından dolayı inmesi gereken Vnukovo Havalimanı'na inemediğini ve bunun yerine daha uygun olan Domodedovo Havalimanı'na indiğini, yolcularını indirdikten sonra tekrar Antalya’ya yolcu alamadan döndüğünü söyledi. Uçağın programını aksatmamak adına bu tercihi yaptığını belirten Deribaş, yolcuların gün içerisinde başka uçaklarla Antalya’ya götürüleceklerini de belirterek ciddi bir sıkıntı olmadığını dile getirdi.
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim