• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

THY uçağına silahla 'dur' ihtarı geldi

THY uçağına silahla 'dur' ihtarı geldi
Atatürk Havalimanı’ndaki askeri havaalanının sivil kullanıma devredilmesinden bir kaç gün önce THY uçağının askeri aprona park ettirilmek istendiği ancak burada askerin sert tepkisiyle karşılaştığı ortaya çıktı.

 

Uzun yıllar Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne devredilmesi beklenen Atatürk Havalimanı’ndaki askeri havaalanı geçtiğimiz aylarda sürpriz bir şekilde devredilmişti. Maliye Bakanlığı’nın girişimleriyle bir gecede devri gerçekleştirilerek askeri kullanımdan sivil kullanıma geçirilen askeri apronun devrinden önce büyük bir kriz yaşandığı ortaya çıktı.
 
Askeri apronun devrinden bir kaç gün önce Atatürk Havalimanı apronunda park yeri olmaması üzerine THY uçağı bizzat Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun talimatıyla askeri havaalanına park ettirilmek istendi. Askeri aprona park etmek üzere ilerleyen THY uçağı, askerin beklenmedik tepkisiyle karşılaştı. Sivil bir uçağın askeri aprona yöneldiğini gören asker, THY uçağına doğru silah doğrultarak pilotun derhal durması ihtarında bulundu.
 
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ise, pilotlara bir kez daha talimat vererek uçağı o bölgeye park etmeleri ve kesinlikle uçağı terketmemeleri talimatını yineledi. Asker kararlı tutumunu terketmedi ve uçağın önüne halat çekilerek o bölgeye girişi engellendi. THY uçağı ile askeri yetkililer arasında yaşanan bu kriz hükümete iletilince çözüm için de hızlı şekilde düğmeye basıldı. Maliye Bakanlığı, bir gecede karar alarak sözkonusu apronun sivil havacılığa devrine karar verdi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim