• BIST 9548.09
  • Altın 2500.291
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.5676
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

THY Ukrayna'nın en büyük şirketi oluyor

THY Ukrayna'nın en büyük şirketi oluyor
Türk Hava Yolları (THY) Kiev Müdürü Hakan Yılmaz, Kiev'de düzenlenen etkinlikte THY ve Ukrayna faaliyetleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Yılmaz, çarpıcı bilgiler verdi.
Türk Hava Yolları (THY) Kiev Müdürü Hakan Yılmaz, Georgetown Üniversitesi Mezunlar Derneği ve Türk- Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD)'in Kiev'de ortaklaşa düzenlediği etkinlikte THY ve Ukrayna faaliyetleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. 
 
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Georgetown Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanı Tamerlan Vahabov, ABD'nin en saygın yüksek öğrenim kurumlarının başında gelen Georgetown'ın Ukrayna'daki mezunları arasındaki ülkenin eski First Lady Yekaterina Yuşçenko, ABD Kiev Büyükelçisi John Teft, Citibank Ukrayna Başkanı Steven Fisher gibi isimlerin olduğunun belirtti. 
 
Tamerlan Vahabov, daha sonra Ukrayna'da şu an en popüler havayolu şirketi olan THY'nin Kiev Müdürü Yılmaz'a söz verdi. 
 
THY UKRAYNA'YA HAFTADA 100 SEFER YAPABİLİR
 
Daha sonra söz alan THY Kiev Müdürü Hakan Yılmaz, sunumunda THY'nin bugün dünyada en çok ülkeye uçan havayolu şirketi olduğunu, tek bir noktadan en çok destinasyona uçma kriterinde ise dünyada ikinci sırada olduğunu ifade ederken, Avrupa'da ise üç yıl üst üste en başarılı firma seçildiklerini anlattı. 
 
Hakan Yılmaz, THY olarak global ölçekli hedefler oluşturduklarını ve bu kapsamda 2023 yılında Avrupa'nın en büyük havayolu şirketi olmayı planladıklarını belirtti. 
 
İstanbul'u dünyanın hava trafik merkezlerinin başına yerleştirmeyi hedeflediklerini belirten Yılmaz, Ukrayna'nın 6 ayrı şehrine haftada 51 sefer gerçekleştirdiklerini, gerekli sivil havacılık izinlerinin alınmasına bağlı olarak sefer sayılarını kısa vadede haftada 100'e çıkarabilecek güce sahip olduklarını söyledi. 
 
THY UKRAYNA YOLCULARININ YÜZDE 50'Sİ TRANSİT 
 
Ukrayna'daki diğer yabancı havayollarından farklı olarak sadece; Kiev ve Odesa gibi belli başlı noktalara, odaklanmadıklarını ülkenin 6 şehrine uçuş gerçekleştirdiklerini yeni noktaların açılması içinde pazar araştırmalarına devam ettiklerini aktaran Hakan Yılmaz, kısa vadede Ukrayna'nın en büyük yabancı havayolu şirketi olmayı hedeflediklerini ifade etti. 
 
Hakan Yılmaz sözlerini, THY Ukrayna tarafından taşınan yolcuların yaklaşık yüzde 50'sinin transit yolcu olduğunu ve amaçlarının Ukraynalı müşterilerini İstanbul üzerinden dünyaya en uygun ve en kaliteli biçimde bağlamak olduğunu ifade ederek tamamladı. 
 
THY'nin hizmet kalitesinden övgü ile bahseden Citibank Ukrayna Başkanı Steven Fisher; "Firma; ikramları ve konforu nedeniyle en çok tercih ettiğim havayolu şirketi. Kurum olarak en kısa zamanda THY Ukrayna ile kurumsal müşteri antlaşması yapmak istiyoruz." dedi. 
 
Sunum sonrası kısa bir konuşma yapan TUİD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Burak Pehlivan ise THY'nin adındaki Türk ismiyle, Türkiye'nin başta Ukrayna olmak üzere yurt dışındaki imajına olumlu katkı yaptığını söyledi. TUİD'in de üyelerinden olan THY Ukrayna'nın bu ülkedeki çalışmalarından gurur duyduklarını belirten Burak Pehlivan, Ukrayna'nın en prestijli derneklerinin başında gelen Georgetown Üniversitei Mezunlar Derneği üyelerine ise etkinliğe katılımlarından dolayı teşekkür ederek sözlerini tamamladı. 
 
THY'nin katılımıyla gerçekleşen organizasyon, konuklara Türk mutfağından lezzetlerin ikram edildiği akşam yemeği ile sona erdi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim