• BIST 9524.59
  • Altın 2511.01
  • Dolar 32.5588
  • Euro 34.6764
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

THY uzun mesafeli uçuş platformu görüşmesini yalanladı

THY uzun mesafeli uçuş platformu görüşmesini yalanladı
THY, Lufthansa'nın uzun mesafeli uçuş platformu için kendileriyle görüşmelerin sürdürüldüğü açıklamasını yalanladı.

Gelir bazında Avrupa'nın en büyük havayolu olan Lufthansa'nın CEO'su Carsten Spohr, yeni bir marka ile uzun mesafeli ve düşük maliyetli uçuşlar başlatabileceklerini ve konuda Türk Hava Yolları (THY) ile ileri düzeyde görüşmeler yürüttüklerini söylemişti.

"THY ile görüşmeler başlangıç aşamasında" 

Lufthansa Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika İletişim Müdürü Aage Dünhaupt ise, Türk Hava Yolları (THY) ile Lufthansa arasındaki işbirliği görüşmelerine ilişkin, "Bu görüşmelerdeki amacımız şuan Mauritius, Maldivler gibi uçuş olmayan rekabetçi uçuş bölgelerine uçuş sunmak. Henüz alınmış bir karar yok, planlarımızı yeni başlatıyoruz. Görüşmeler başlangıç aşamasında" diye konuşmuştu.

THY Basın Müşaviri Ali Genç de yaptığı açıklamada, Lufthansa aralarındaki işbirliklerin geliştirilmesine yönelik görüşmelerin devam ettiğini ve karar aşamasına gelmiş herhangi bir konu olmadığını belirtmişti.

THY'den yalanlama

Konu ile olarak akşam saatlerinde THY'den yapılan açıklamada ise sözkonusu görüşmelerde uzun mesafeli uçuşlara ilişkin bir proje bulunmadığı belirtildi.

Şirketin KAP'a (Kamuoyu Aydınlatma Platformu) yaptığı açıklamada, "Star Alliance ortağımız Lufthansa Havayolları ile işbirliklerine yönelik diyaloğumuz sürekli açık olmakla birlikte Lufthansa Havayolları ile Türk Hava Yolları arasında basında yer aldığı şekilde uzun mesafeli uçuşlarla ilgili bir proje bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim