• BIST 9548.09
  • Altın 2495.504
  • Dolar 32.4973
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C

THY ve Asiana'dan codeshare imzası

THY ve Asiana'dan codeshare imzası
Türk Hava Yolları ile dün Atatürk Havalimanı'na 13 yıl sonra tekrar uçan Asiana Airlines arasında codeshare anlaşması imzalandı.

THY KABİN MEMURLARI ASIANA'DA

Türk Hava Yolları ile dün Atatürk Havalimanı'na 13 yıl sonra tekrar uçan Asiana Airlines arasında codeshare anlaşması imzalandı.

İmza törenine, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Asiana Airlines CEO’su Young-Doo Yoon, THY ve Asiana Airlines yetkililerinin yanısıra çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu katıldı.

Törene "Asiana Havayolları'nın gelmesi artık İstanbul'un bir hub olduğunu göstermektedir. Atatürk Havaalanı’nın saatte 40 olan slot sayısı 50’ye çıktı ve bu sayının daha da artması gerekmektedir" diyerek başlayan Kotil sözlerine şu şekilde devam etti, “Bu yüzden Atatürk Havaalanı çok yoğun bir havaalanı, özellikle Asiana harici diğer havayollarının da buraya uçma arzusu, hükümetimizin üçüncü havaalanı konusundaki projesine katkıda bulunacaktır. Ben bu projenin bir an önce başlaması gerektiğini düşünüyorum. Havacılığa ve İstanbul’un bir havacılık merkezi olmasına büyük katkısı bulunacaktır. Umarım bir an önce bu proje hayata geçer” dedi.

Kotil, ortaklık ile ilgili toplantıda yaptığı konuşmada “Seul’den üç uçuşla başlayan Asiana Havayolları ile birlikte bu hatta 10 uçuş düzenleyeceğiz. Dört sene önce biz haftada 3 sefer yapıyorduk. Demek ki bu sayede hattı dört kat büyütmüş olduk. İnşallah bu seferler daha da fazlalaşır, çünkü biz Asiana’nın buraya her gün uçmasını istiyoruz. Bu işbirliği ile biz Asiana’ya iç hatlarda İzmir, Ankara, Kayseri’yi açmış olduk. Asiana’da bizi Japonya’da iki noktaya ve Avusturalya’da Sydney’e taşıyacak. Güney Kore’de de Pusan'a uçucaklar. Pusan büyük bir ekonomi şehri ve Türk askerlerinin şehitliği var bu açıdan da Asiana ortaklığı bizim için çok önemlidir” diye konuştu.

THY UÇAKLARINA ASIANA KABİN MEMURLARI GELİYOR

Genel Müdür Temel Kotil bu işbirliğinde kabin memurlarının da Asiana Havayolları ile ortak çalışacaklarını belirtti ve sözlerini şöyle noktaladı. “İşbirliğimize ek olarak kabin elemanlarımız Asiana’nın güzel kıyafetleriyle Asiana için uçacaklar ve tabi Asiana'nın kabin elemanları da bizim hatlarımızda uçacaklar. İşbirliğimizde bu açıdan çok enterasan ve güzel bir işbirliğidir. Hemen hatırlatayım Asiana, Uzakdoğu’da parlayan bir yıldızdır, 5 yıldızlı iki havayolu şirketinden birisidir. Star Alliance’ta yani starların içinde star bir şirketle iş birliği yapmış olduk.”

Asiana Airlines CEO’su Young-Doo Yoon toplantıda yaptığı konuşmada, 14 sene önce tanıştıkları Türk Hava Yolları ile böyle bir anlaşma yapmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirirken sözlerine şu şekilde devam etti;

“Bugün 14 yıldır süre gelen ilişkimizde yeni bir başlangıcı paylaşmaktayız. Geniş kapsamlı ve stratejik bir ortaklığa start veriyoruz. Bu sayede Güney Kore ve Türkiye piyasasında güçlü pozisyonunlarımızı geliştirecek, öte yandan aramızdaki bağ sayesinde ülkelerimizi birbirlerine daha da yakınlaştıracağız.

Türk Hava Yolları, dünyanın en önde gelen şirketlerinin arasında yer almaktadır. Bu da zaten almış olduğu bir çok ödüle yansımaktadır. ATW’nin “2010 Pazar Lideri” ve Skytrax tarafından verilen “Güney Avrupa 2010 En İyi Havayolu” ödüllerinde olduğu gibi, Asiana da endüstride kendini geliştirici faaliyetleriyle ve en yüksek standartlarla hizmet verdiği ve yaptığı çalışmalarla 5 yıl üstüste 5 yıldızlı havayolu olarak ödüllendirilmiş bir şirkettir.

Her iki havayolu şirketi de kendini mükemmelliyete adamıştır. Elde ettiği başarıların taahüdü en üst derecededir. Asiana, Türk Hava Yolları ile bir code share ortağı olmaktan gurur duymaktadır. Ben şuna inanıyorum ki Asiana’nın bu ortaklığı sayesinde çok daha farklı kulvarlara koşacağız. Kore ile Türkiye arasında ilişkilerin gelişmesi açısından da bu ortaklık önemlidir."

Yoon gerçekleştirdikleri ortaklık ile iki şirket arasındaki iyi niyet ve dostluğun bir mihenk taşı görevi göreceğini, hem THY hem Asiana'nın çok daha güçlü piyasa payı elde edeceğini ifade etti. Yoon; "Türk Hava Yolları ile çok daha parlak bir geleceğe gidiyoruz. Herkese burada bulunduğu için teşekkür ederim” diyerek sözlerini noktaladı.

İmza törenin ardından Young-Doo Yoon, Temel Kotil’e Asiana Airlines’ın filosunda bulunan Boeing 747 maket uçağı, Temel Kotil ise Yoon’a Young-Doo Yoon ismini taşıyan Boeing 777 tipi maket uçağı hediye etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim