• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

THY yeni uçakla uçurmaya devam edecek

THY yeni uçakla uçurmaya devam edecek
THY, filoya katılan 200’üncü uçağı teslim aldı. 200. uçağın filoya katılması nedeniyle Atatürk Havalimanı’ndaki THY Teknik A.Ş.’nin yeni hangarında tören gerçekleştirildi.

THY, Atatürk Havalimanı'ndaki törenle filoya katılan 200’üncü uçağı teslim aldı.Törene Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ile çok sayıda davetli katıldı.

"THY Sektörün Önünü Açtı"

Törende konuşan Bakan Şimşek, son yıllarda havacılık sektörünün büyük bir hızla geliştiğini ve büyüdüğünü ifade ederek, “Bu gelişmenin arka planına baktığımız zaman aslında ana motorunun sürükleyici faktörü THY olduğu açıktır. Bu nedenle hızlı büyümenin baş mimarı THY bugün 200. uçağını kabul etmenin haklı gururunu yaşıyor.

Rakamlar ortada gerçekten 10 yıl öncesiyle bugünü karşılaştırdığımız muazzam bir başarıdır. 10 yıl önce havayolu iç hatlarda tekeldi. Bugün rekabete açılmış, piyasa yapı yüzde 50’lere kadar inmiş sektörün önü açılmıştır. Fakat THY başarıdan başarıya koşmuştur. Son 10 yılda kar etmiştir.

"10 Milyon Kişi Uçakla Tanıştı"

Küresel kriz döneminde bu sektördeki birçok firma küçülmek zorunda kalmıştır. THY ise büyüyerek bu krizi aştı. Kriz öncesi seviyenin çok çok öncesine geldi. Nasıl ki Türkiye bugün kriz öncesi seviyenin yüzde 15 üzerindeyse THY’de hakikaten büyümesi gelişmesini sürdürdü. Türkiye’de ilk defa 10 milyon kişi uçakla tanıştı. Hayatında ilk kez 10 milyon kişi uçağa bindi. Artık hakikaten ülkemizin her tarafına Türkiye’nin diğer şehirleri ve dünyayla bağlantı kurabiliyor” diye konuştu.
 

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim