• BIST 9767.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

THY yetiştirilmek üzere ikinci pilotu alacak

THY yetiştirilmek üzere ikinci pilotu alacak
Türk Hava Yolları’nın ikinci pilot alımı için açtığı ilana bir ayda rekor başvuru oldu. 300 kişilik kontenjana kaç kişi başvurdu?

 Türk Hava Yolları Haziran ayı sonunda kuruma ait internet sitesinde yayınladığı ilanla yetiştirilmek üzere ikinci pilot alacağını duyurdu.

THY’nin ikinci pilot ihtiyacını karşılamak üzere eğitim masraflarını da üstleneceği pilot adayları Aydın’da kurulacak pilot eğitim merkezinde, ABD’deki Florida Teknoloji Üniversitesi, Türkiye’de Anadolu Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu’nda THY’nin istediği standartlarda yetiştirilecek.

Adaylarda aranan en önemli koşullar arasında,  30 yaşından gün almamış olmak, üniversitelerin tercihen mühendislik fakültelerinden mezun olmak ve İngilizce yeterliliğine sahip olmak gibi bazı koşullar yer alıyor.

THY’nin Haziran ayında yayınladığı pilot alım ilanı kısa sürede yoğun ilgiyle karşılaştı. Günümüzün popüler meslekleri arasında yer alan pilotluk mesleğine sahip olabilmek için üniversite mezunu gençler THY’ye CV yağdırırken rekor başvuru yapıldı. Bir ay gibi kısa sürede 5 binin üzerinde başvuru geldi. Başvuruların devam ettiği belirtililirken sayının gün geçtikçe artacağı kaydedildi.

THY, başvurular arasında kriterlere uyan 300 pilot adayını belirleyecek. 2013 ve 2014 yıllarında eğitimden geçecek adaylar, yaklaşık bir buçuk yıllık sürenin sonunda THY’de pilot olarak görev yapacak. Türk Hava Yolları, pilotları için harcadığı eğitim masraflarını da göreve başladığı günden itibaren taksitle tahsil edecek. Türkiye’de ikinci pilot maaşları ortalama 10 bin TL iken, kaptan pilot maaşları 20 bin TL’yi buluyor.

Kaynak: AırportHaber

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim