• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

THY yolcu sayısını ikiye katlayacak

THY yolcu sayısını ikiye katlayacak
Türk Hava Yolları (THY), Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne günlük bir olan sefer sayısını ikiye çıkarmak için Ukrayna Sivil Havacılık Kurumu'na başvuru yaptı.

 

THY Simferopol Müdürü Serhat Fil, kurum olarak Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne olan sefer sayılarını yüzde yüz artırmak için çalışma başlattıklarını söyledi. 2012 yılında THY olarak Kırım Türkiye arasında 70 bin yolcu taşıdıklarını, 2013'te bu rakamın 130 bin olarak gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini kaydeden Fil, sefer sayılarını artırmak için Ukrayna Sivil Havacılık Kurumu'na izin için başvurduklarını belirtti. Başvurunun önümüzdeki günlerde olumlu olarak sonuçlanmasını beklediklerini belirten Fil, Mayıs ayı sonu itibariyle Kırım'a olan sefer sayısını günlük ikiye çıkaracaklarını ifade etti.
 
Kırım Türkiye arasında taşıdıkları 70 bin yolcunun yüzde 70'ini Ukrayna, yüzde 25'ini transit yolcu, yüzde 5'ini ise Kırım Türklerinin oluşturduğunun altını çizen Fil, özellikle Türk vatandaşlarının Kırım'a daha fazla ziyaret etmelerini beklediklerini vurguladı.
 
'KIRIM'A GİDİN' PROJESİ
 
THY Simferopol Müdürü Fil, Türkiye'den Kırım'a daha fazla turist çekebilmek içinde sefer sayılarını artırmanın yanında 'Kırım'a gidin' projesi başlatıldığını anlattı. THY, Kırım Turizm Bakanlığı ve bir özel şirket ile 'Kırım'a gidin' projesini hayata geçirdiklerini ve şu ana kadar olumlu sonuç aldıklarını dile getiren Fil, "Hedefimiz Türkiye'den Kırım'a daha fazla turistin gitmesini sağlamak. Bunun çalışmalarını şu ana kadar Türkiye'de İstanbul ve Ankara'nın da yer aldığı 4 ilde tanıtımını yaptık. Önümüzdeki günlerde 4 ilde daha tanıtımını yapacağız. Bunun başarılı olacağına inanıyoruz." diye konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim