• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

THY yolcularına iftar menüsü

THY yolcularına iftar menüsü
Türk Hava Yolları (THY), Ramazan ayı dolayısıyla, iftar saatleri içerisinde yolcularına, içinde hurmanın da bulunduğu özel bir menü sunuyor.

İç hat uçuşunda ekonomi sınıfı yolcular için iftar saatinde özel kutular içinde yemek servisi yapılıyor.Havacılık sektörünün "Oscar"ı kabul edilen "Skytrax Dünya Havacılık" ödüllerinde "En İyi Business İkram Servisi" ödülü de alan THY, Ramazan ayında iftar saatine denk gelen iç hat uçuşlarında ikram konseptinde oruçlu yolcular için bir dizi yenilik yaptı. THY, Ramazan ayı süresince iftar saatindeki iç hat ekonomi sınıfı uçuşlarında yolculara içinde hurmanın da olduğu özel kutular içinde iftar ikramında bulunurken, business class yolcuları için gül ve demirhindi şerbeti servis ediyor.

Bu arada Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu ise yaptığı bir açıklamayla uçakla seyahat eden oruçlu kişilerin, uçuş esnasında uçağın üzerinde bulunduğu yere göre imsak ve iftar yapmaları gerektiğini bildirdi. 

Açıklamada "Seyahate çıkan kişilerin, imsak ve iftarları bulundukları yere göre yapmaları gerekir. Uçakla seyahat eden oruçlu kişiler de, uçuş esnasında uçağın üzerinde bulunduğu yere göre imsak ve iftar yapmalıdırlar. 

Ancak çok hızlı uçaklarla kıtalararası yolculuk yapılması durumunda, imsak ile iftar arasında süre, anormal ölçüde kısa veya uzun olabilmektedir. Bu durumda, yolculuk yapacak kişi orucunu kazaya bırakabilir. Ancak oruca başlamış ise, bir takdir yaparak (mesela imsake başladığı yere göre) iftar edebilir" denildi. 

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim